Μύκονος: Πώς εξαρθώθηκε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Το «βαρύ» ποινικό παρελθόν του αρχηγού

Μία πληροφορία από τον Οκτώβριο του 2020 για κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης οδήγησε τις Αρχές στη σύλληψη των μελών της στη Μύκονο.

Το πρωί της Παρασκευής οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών τπυ Λιμεναρχείου του νησιού και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών έκαναν έφοδο σε σπίτι στο νησί. Ένας άνδρας χτύπησε την πόρτα τη στιγμή που δύο αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια βρίσκονταν κρυμμένοι δίπλα του. Σε αναμονή βρισκόταν και μια ομάδα με τέσσερις άνδρες με ασπίδες και ειδικό εξοπλισμό.

Όταν βγήκε ο ύποπτος, τον συνέλαβαν, με το drone της αστυνομίας να καταγράφει κάθε κίνηση. Οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου Κ9.

Μύκονος: Κινηματογραφική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών

Εντόπισαν επτά σακουλάκια με κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, κάνναβη και 600 ευρώ. Πρόκειται για τα ναρκωτικά που σύμφωνα με τις Αρχές, πουλούσαν σε υψηλούς πελάτες στη Μύκονο. 

Συνελήφθησαν δύο άνδρες, ένας Πολωνός και ένας Αλβανός, ενώ έφοδος έγινε και σε άλλα τρία σπίτια στο νησί. Την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους έκαναν έφοδο στο σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού στα Πατήσια. Τον έριξαν κάτω και τον ακινητοποίησαν.

Η συμμορία έφερνε κοκαΐνη στην Αθήνα από την Ολλανδία με φορτηγό. Το τελευταίο φορτίο ήταν τρία κιλά κοκαΐνη για 28.000 ευρώ. Στη συνέχεια ένα από τα μέλη με τη μοτοσυκλέτα του πωλούσε καθημερινά σε πελάτες 100 - 200 γραμμάτια κοκαΐνη.

Τον Απρίλιο τα μέλη οργάνωσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα για τη Μύκονο. Ταξίδεψαν στο νησί και συζήτησαν πώς θα πουλήσουν την κοκαΐνη. Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους μλεσω «whatsup» και «signal» για να μην εντοπιστούν.

Ο αρχηγός με το βαρύ ποινικό παρελθόν

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος που διακινούσε κοκαΐνη στη Μύκονο είναι παλιός γνώριμος στις Αρχές, με πολύ βαρύ ποινικό μητρώο που μπαινόβγαινε στις φυλακές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το «big boss» αλβανικής καταγωγής με τα αρχικά I.G έχει κάνει πολλές παρανομίες όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόδραση, κατοχή πυροβόλων όπλων και άλλα πολλά. Τον έπιαναν, τον δίκαζαν, πήγαινε στη φυλακή αλλα έβρισκε τον τρόπο εκμεταλλευόμενος και τα «παράθυρα» των νόμων να βγαίνει.

Οι Αρχές τον συλλαμβάνουν για πρώτη φορά στις 18 Ιουλίου 2012 για κοκαΐνη και όπλα. Οδηγείται στις φυλακές Τρικάλων και στις 12 Οκτωβρίου 2012 προφασίζεται τραυματισμό. Έτσι μεταφέρεται στο νοσοκομείο της πόλης.

Τέσσερα άτομα της ομάδας του εισβάλουν στο νοσοκομείο και τον παίρνουν μαζί τους. Τους καταδιώκουν και στον Κόκκινο Μύλο στη Φθιώτιδα ανταλλάσουν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς και εν τέλει συλλαμβάνεται εκ νέου. 

Τρία χρόνια αργότερα, στις 30-11-2015, ενώ έχει καταδικαστεί σε 47 έτη και 6 μήνες κάθειρξη, αποφυλακίζεται με αναστολή του υπόλοιπου της ποινής του από τις φυλακές Χανίων.

Ξανασυλλαμβάνεται στις 11 Οκτωβρίου 2017 για ηθική αυτουργία σε ελευθέρωση κρατουμένου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top