Έρχεται εμβόλιο χωρίς ραντεβού στο μοντέλο των ΗΠΑ

Σκέψεις να γίνει υποχρεωτικό για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα

Μοντέλο ΗΠΑ στους εμβολιασμούς φιλοδοξεί να φέρει το υπουργείο Υγείας.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να γίνεται ο εμβολιασμός των πολιτών χωρίς να κλείνουν ραντεβού, απλά με την παρουσία τους σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί ένα μοντέλο εμβολιασμού με ραντεβού αλλά μέσα σε 2-3 ημέρες και στη συνέχεια το μοντέλο των εμβολιασμών χωρίς ραντεβού.

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Προχωράμε με εμβολιασμό ή 4ο κύμα τον χειμώνα

Βασικό στοιχείο για αυτό είναι να υπάρξουν επαρκείς δόσεις των εμβολίων.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Μάριος Θεμιστoκλέους, στόχος είναι όταν υπάρξει επαρκής αριθμός δόσεων, οι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μέσα δηλαδή σε 3-4 ημέρες).

Έσπασε το φράγμα των 6 εκατομμυρίων εμβολιασμών στην Ελλάδα

Παράλληλα, επεσήμανε ενώ πως υπάρχει και το σχέδιο ώστε να μην χρειάζεται οι πολίτες στο μέλλον να κλείνουν καν ραντεβού για να εμβολιαστούν, απλά να σπεύδουν στο εμβολιαστικό κέντρο της επιλογής τους και να κάνουν το εμβόλιο.

Σκέψεις να γίνει υποχρεωτικό για κάποιες κατηγορίες 

Την ίδια ώρα, υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες τάσσονται αρκετοί επιστήμονες.

«Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του» σημείωσε  ο κ. Γώγος, στον Σκάι.

«Το εμβόλιο αυτή την στιγμή είναι το κυριότερο όπλο για να ελέγξουμε την πανδημία» είπε, από την πλευρά του, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top