Οι ειδικοί προειδοποιούν: Προχωράμε με εμβολιασμό ή 4ο κύμα τον χειμώνα

Ανεμβολίαστοι 9 στους 10 νοσηλευόμενοι

Καμπανάκι κινδύνου για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα τον χειμώνα, εάν δεν πετύχουμε το τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό κρούουν οι ειδικοί.

«Το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και να ετοιμαστούμε για έναν πιθανώς καλύτερο χειμώνα» είπε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον Σκάι.

Όπως είπε, για να μην περάσουμε τα ίδια με πέρσι τον χειμώνα πρέπει να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε.

Έσπασε το φράγμα των 6 εκατομμυρίων εμβολιασμών στην Ελλάδα

Σχετικά με το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι εάν καταφέρουμε και εμβολιαστούν 2 στους 3 νέοι ηλικίας 20 με 39, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας.

«Εάν το πετύχουμε, θα έχουμε κερδίσει ένα 80% του τείχους ανοσίας», σημείωσε.

Κορωνοϊός: Κάτω από 1.000 τα νέα κρούσματα - 35 οι νεκροί

Ο κ. Μαγιορκίνης προειδοποίησε πως εάν δεν χτίσουμε το τείχος ανοσίας, τότε τον χειμώνα δε θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με κλειστούς χώρους.

«Το χειμώνα δε θα προλάβουμε, αν δεν φτάσουμε αυτό το ποσοστό. Είναι σχεδόν βέβαιο το 4ο κύμα αν δεν επιτύχουμε ένα καλό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά.

Ανεμβολίαστοι 9 στους 10 νοσηλευόμενοι

Ανεμβολίαστοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία των ανρθώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το μητρώο Ασθενών Covid, που παρουσίασε ο Σκάι, το 88-90% στις εισαγωγές των ασθενών στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και κυρίως ηλικιωμένοι, ένα 8-9% είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και μόνο ένα 2-3% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά πιθανόν με ήδη βεβαρυμμένη υγεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top