Αστυνομικός έπεσε από μεγάλο ύψος για να πιάσει έναν διαρρήκτη

Τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά δεν το μετανιώνει

Σε κίνδυνο έβαλε τη ζωή του ένας αστυνομικός, στην προσπάθειά του να συλλάβει έναν διαρρήκτη που είχε μπει μέσα σε διαμέρισμα.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σε ανάρτησή του στο facebook τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαΐου έλαβε σήμα από το κέντρο Άμεσης Δράσης για παραβίαση κατοικίας δεύτερου ορόφου από δύο άτομα. 

Βαγγέλης Μπαταρλής

Ο αστυνομικός υπέστη κατάγματα στα πόδια και στα χέρια

Μαζί με δύο ακόμα συναδέλφους του βρέθηκε γρήγορα στο σημείο και αμέσως ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό των δραστών. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον έναν, ενώ ο δεύτερος στην προσπάθειά του να διαφύγει ανέβηκε στην ταράτσα. Τον ακολούθησε ο Βαγγέλης Μπαταρλής, όμως στην προσπάθειά του να τον συλλάβει, υποχώρησε ένας τοίχος, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος δέκα μέτρων και να βρεθεί στον ακάλυπτο με κομμάτια τοίχου πάνω του. 

Ευτυχώς δεν κινδύνεψε η ζωή του, όμως νοσηλεύεται με κατάγματα στα γόνατα, τα πόδια και τα χέρια. 

Ο ίδιος έγραψε στο Facebook:

«31-05-20 έτυχε να έχω την χαρά - ευλογία να σώσω μια κοπέλα από σίγουρο πνιγμό μετά από σήμα που λάβαμε από το κέντρο της άμεσης δράσης !!! Χθες το ξημέρωμα , ένα χρόνο μετά 31-05-21 μετά από κλήση στο 100 για παραβίαση κατοικίας 2ου ορόφου από 2 άτομα μεταβήκαμε άμεσα στο σημείο, όπου αρχικά συνελήφθη ο πρώτος δράστης και στην συνέχεια συνελήφθη κ ο δεύτερος στην ταράτσα της οικίας με μια μικρή απρόβλεπτη παρένθεση όμως… Λόγω παλαιότητας της οικίας στην προσπάθειά μου να ανέβω… έφυγε ο τοίχος μαζί με εμένα, 105 κιλά, στο κενό από 10 μέτρα κατευθείαν στον ακάλυπτο και κομμάτια τοίχου πάνω μου χωρίς ευτυχώς να σπάσω τίποτα, παρά μόνο κάποια κατάγματα στα γόνατα πόδια χέρια! Αρχικα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους Β αλλαγής της Άμεσης Δράσης για την ενίσχυση , την άμεση ανταπόκριση και την συναδελφικότητα. Κατά δεύτερον να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στη μάνα μου και την οικογένειά μου που με το που το δούνε αυτό θα πάθουν καρδιά! Μάνα μπαμπά sorry αυτός είμαι, δεν αλλάζω, το ξέρετε πολύ καλά! Γενικά ξέρω πως θα μου πείτε πολλοί δεν αξίζει μπλα μπλα μπλα, δεν είμαι «κ@@ομπατσος», ούτε από αυτούς που υποστηρίζουν την αστυνομία σε κάθε της κίνηση . Καλώς ή κακώς γι’ αυτό μπήκα σε αυτό το σώμα και είναι χαρά μου να προσπαθώ να ξεβρωμίζω την κοινωνία από τέτοια αποβράσματα με κάθε προσωπικό κόστος!»

Είχε βουτήξει στη θάλασσα να σώσει γυναίκα που πνιγόταν

Πέρσι ο Βαγγέλης Μπαταρλής είχε και πάλι διακινδυνέψει για να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν στον Άλιμο. 

Περαστικοί που έκαναν βόλτα στο πλακόστρωτο άκουσαν τις φωνές της γυναίκας που παρασύρονταν από τα ρεύματα και φώναζε «πνίγομαι, βοήθεια».

Τηλεφώνησαν στο 100 και στο Λιμενικό και ένα πλήρωμα της Άμεσης Δράσης έφτασε άμεσα στο σημείο. Ο νεαρός αστυνομικός χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε την έξαρτηση και τον εξοπλισμό του, έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στη θάλασσα υπό το βλέμμα του συνεργάτη του.

Κολύμπησε περίπου 200 μέτρα μέχρι να προσεγγίσει τη νεαρή γυναίκα, η οποία μόλις που κρατούσε τις αισθήσεις της, την έπιασε από τη μέση και σιγά σιγά την έβγαλε στην ακτή.

Στο μεταξύ είχε φτάσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε την κοπέλα αλλά και τον αστυνομικό, ο οποίος έφερε εκχυμώσεις στο λαιμό και στην πλάτη από την προσπάθεια του θύματος να κρατηθεί στην επιφάνεια. 

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και μάλιστα είχε υπηρετήσει στον Έβρο κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων που είχαν ληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top