Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Μένει εντός Κομμοτηνής - «Ανεπιθύμητος» στη Θράκη

Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη χώρα μας

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star για την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου (29/05/21)

Όλα είναι έτοιμα στην Κομοτηνή για την ιδιωτική περιοδεία του Τούρκου υπουργού Eξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου το πρωί της Κυριακής. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πομάκοι Ξάνθης: Μας προσβάλλει ο Τσαβούσογλου με το «τουρκική μειονότητα»

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια αν και οι άνθρωποι στη Θράκη είναι συνηθισμένοι στις αλλεπάλληλες επισκέψεις των Τούρκων πολιτικών που προσπαθούν να προσεγγίσουν την μουσουλμανική μειονότητα. 

Ερντογάν: «Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Νίκο Δένδια»

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: «Ανεπιθύμητος» στην Θράκη 

Το πρόγραμμα του κ. Τσαβούσογλου δεν έχει δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες θα επισκεφθεί το μειονοτικό λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ». 

Το λύκειο φέρει το όνομα του Γ’ Προέδρου της Τουρκίας. Μάλιστα, εγκαινιάστηκε το 1951 από τον ίδιο τον Τζελάλ Μπαγιάρ και για αυτό φέρει το όνομα του. Ήταν ο πρώτος Τούρκος Πρόεδρος που επισκέφτηκε την Ελλάδα, ενώ το σχολείο είναι το πρώτο που άρχισε να διδάσκει τα μαθήματα και στα ελληνικά και στα τουρκικά. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς είναι πολύ πιθανό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κάνει κάποιες δηλώσεις, ενδεχομένως για να μετριάσει τη «ζημιά» που υπέστη στην Άγκυρα από τον Νίκο Δένδια.

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Οι ατάκες που ενόχλησαν – Τι έγινε στο δείπνο

Η περιοδεία του κ. Τσαβουσογλου, ωστόσο,  περιορίζεται μόνο εντός Κομοτηνής. Όπως όλα δείχνουν θα αποφύγει την επίσκεψη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, εκεί οι Πομάκοι τον θεωρούν «ανεπιθύμητο»! 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top