Κ. Αγγελόπουλος: Οι σπουδές και το έργο του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής

Οι επενδύσεις και η χρόνια μάχη με την σπάνια μορφής αρθρίτιδα

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 77 ετών ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος, μετά από χρόνια μάχη με μια σπάνια μορφής αρθρίτιδα.

Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1945 και είχε καταγωγή από τον Βλαχορράπτη Αρκαδίας (σημερινή ονομασία Μάραθα). Έπασχε από νεαρή ηλικία από μια σπάνιας μορφής αρθρίτιδα που του προκαλούσε προβλήματα στην κινητικότητά του. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία. Τελειώνοντας επέστρεψε στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ήταν γνωστός για αρκετές επενδύσεις, όπως αυτή στη Χαλυβουργική. Ένα από τα έργα του που ήταν ιδιαίτερα γνωστά ήταν η χρηματοδότηση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, συνεχιστής της δράσης του πατέρα του, Παναγιώτη που είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανέγερση το 1987.

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Επίσης, είχε ιδρύσει τη ναυτιλιακή Arcadia με πέντε πλοία το 1998, που έφτασε να διαχειρίζεται πάνω από 30.

Ήταν αδερφός του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ενώ είχε και δύο γιους, τους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, με τους οποίους τα τελευταία χρόνια είχε βρεθεί σε ανοιχτή διαμάχη με επίκεντρο τη Χαλυβουργική.

Αγγελόπουλος

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του που είχε παραχωρήσει στην «Καθημερινή» είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από μωρό: 

«Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα, γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί. Ταξίδεψα κρυφά από όλους, μόνος μου, με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία, και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά, ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top