«Ματωμένη σελήνη»: Έρχεται ένα εντυπωσιακό φαινόμενο - Πού θα είναι ορατό

Στις 26/5 το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς!

Εντυπωσιακές εικόνες από το «ματωμένο φεγγάρι» πάνω από το Μπουένος Άιρες στις 20 Ιανουαρίου 2019. Video Ruptly

Ένα εντυπωσιακό και «απόκοσμο» φαινόμενο θα πραγματοποιηθεί στον νυχτερινό ουρανό την Τετάρτη 26 Μαΐου, αφού έρχεται η εντυπωσιακή ολική σεληνιακή έκλειψη και η «ματωμένη σελήνη».

Η τελευταία συνέβη στις 20 Ιανουαρίου 2019.

Οι εκλείψεις της σελήνης προκύπτουν όταν το φεγγάρι βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης σε σχέση με τον ήλιο. Συνήθως όταν υπάρχει πανσέληνος τη βλέπουμε, όμως κάποιες φορές το φεγγάρι εισέρχεται στη σκιά της Γης με αποτέλεσμα να έχουμε έκλειψη. Αυτό είναι το μέρος που ονομάζεται μεταφορικά «αίμα», γι΄αυτό και το φεγγάρι ονομάζεται «ματωμένο».

Ματωμένο φεγγάρι

Το «ματωμένο» φεγγάρι θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό στις 26 Μαΐου. ap images

Το φαινόμενο θα είναι ορατό σε περιοχές της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, Ανατολικής Ασίας, της Χαβάης και της Αλάσκας.

Μάλιστα, η πανσέληνος της 26ης Μαΐου θα είναι και η μεγαλύτερη της χρονιάς, καθώς ο δορυφόρος της γης θα βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο με τον πλανήτη μας και το φεγγάρι θα φαίνεται περίπου 8% μεγαλύτερο σε σχέση με μια συνηθισμένη πανσέληνο.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο θα μπορούν να το δουν μέσω livestream στο Virtual Telescope Project από τις 3 π.μ. ώρα Ειρηνικού στις 26 Μαΐου.

ματωμένη σελήνη

Στιγμιότυπο από τη «ματωμένη σελήνη» τον Ιανουάριο του 2019 στην Τουρκία. ap images
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top