Πολιτισμός: Ανοίγουν τις πύλες τους τα μουσεία και η Εθνική Πινακοθήκη

Έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους μετά από 6 μήνες lockdown

To βίντεο του υπουργείου Πολιτισμού για την επαναλειτουργία των μουσείων

Τις πύλες τους ανοίγουν από σήμερα τα μουσεία όλης της χώρας, μετά από μήνες lockdown. Είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους, λίγο πριν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου.

Το μουσείο της Ακρόπολης- φωτογραφία Eurokinissi

Το μουσείο της Ακρόπολης- φωτογραφία Eurokinissi

Τα μουσεία, ιδιωτικά και δημόσια, θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας και υγιεινής: υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, συγκέντρωση περιορισμένων επισκεπτών ανά αίθουσα, καλό αερισμό χώρων, τακτική καθαριότητα, απολύμανση κτλ.

Το προηγούμενο διάστημα ήταν μια καλή ευκαιρία για την πραγματοποίηση μιας σειράς εργασιών στα μουσεία όπως η ψηφιακή αναβάθμιση των ιστοτόπων τους, η συντήρηση κτιριακών υποδομών τους, η επανέκθεση συλλογών και η προετοιμασία νέων εκθέσεων και δραστηριοτήτων. Πλέον, μας καλούν να «ανακαλύψουμε» τους θησαυρούς τους.

O αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς- φωτογραφία Eurokinissi

O αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς- φωτογραφία Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τα γνωστά και αγαπημένα μουσεία ανά την επικράτεια, από σήμερα λειτουργούν επίσης οι εκθεσιακοί χώροι της Εθνικής Πινακοθήκης στο ανακαινισμένο της κτήριο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, ενώ τις πόρτες τους ανοίγουν μέσα στον Μάιο και οι νέοι μουσειακοί χώροι στο Μέγαρο Τσίλλερ - Λοβέρδου στην Αθήνα (Μαυρομιχάλη 6) και στην Αρέθουσα στη Χαλκίδα. 

Τέλος, με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια και τα πωλητήρια από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top