Self test: Τα πρώτα αποτελέσματα για τα σχολεία στο self-testing.gov.gr

Πόσοι μαθητές βρέθηκαν θετικοί στον ιό - Τι πρέπει να κάνουν

Τα πρώτα αποτελέσματα στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr. Πόσοι μαθητές βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Βίντεο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (9/5)

Χιλιάδες μαθητές έκαναν την Κυριακή το υποχρεωτικό self test προκειμένου να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που καταχωρήθηκαν μέχρι πριν λίγο στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr.

Self tests: Πώς γίνονται - Αναλυτικά οι οδηγίες για σωστή χρήση

Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά 858 μαθητές βρέθηκαν θετικοί μέχρι τις επτά το απόγευμα στην πλατφόρμα από τα συνολικά 255.528 αποτελέσματα self test μαθητών, ενώ τα self test που πρέπει να περαστούν στο σύστημα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο. 

Σχολεία: 10 χρήσιμες ερωτήσεις- απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με πληροφορίες της Άννας Λίτινα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πολλοί ήταν αυτοί που αμέλησαν να παραλάβουν τα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν κάνει το απαραίτητο τεστ ενόψει της μετάβασής τους στο σχολείο αύριο.

Βήμα βήμα η διαδικασία για το self test - Αναλυτικά οι οδηγίες

Self test: Τι γίνεται όταν το αποτέλεσμα βγει θετικό

1. Για τους μαθητές, δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

2. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

3. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί/προσωπικό λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top