Νέα μέτρα: Ανάσα για το άνοιγμα των beach bars αλλά ανησυχία για τη μουσική

«Πέφτουν βροχή» τα τηλέφωνα για κρατήσεις στην Επανομή

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τις οργανωμένες παραλίες

«Ανάσες» χαλάρωσης παίρνουν από 8 Μαΐου οι ιδιοκτήτες beach bar καθώς επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Πολλοί έχουν ξεκινήσει ήδη τα μπάνια στη θάλασσα καθώς ο καιρός είναι αρκετά καλός. «Ρολά» σηκώνουν και τα beach bar στην Επανομή, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος τα SMS από 15 Μαΐου - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Όπως αναφέρει στο ThessToday.gr ο Στάμος Κίνδερλης, ιδιοκτήτης beach bar στην περιοχή, «μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών δεν έχει σταματήσει να χτυπά το τηλέφωνο από πελάτες, κυρίως Θεσσαλονικείς, για κρατήσεις σε ξαπλώστρες και ομπρέλες για την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας»

«Φαίνεται φέτος ότι η κίνηση θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι και θα γεμίζουν πολύ γρήγορα οι 300 ομπρέλες του μαγαζιού», είπε σημειώνοντας ότι το ποσοστό των Θεσσαλονικέων που κάνουν κράτηση «αγγίζει» το 90%.

Οι κρατήσεις γίνονται κυρίως από νεότερα άτομα. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους επιχειρηματίες είναι η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση. Όπως είπαν στην ίδια πηγή, η απαγόρευση μουσικής θα φέρει ακόμα και 40% μείωση στην καταναλωτική κίνηση. 

«Θα υπάρξει μεγάλο θέμα αν έχουμε και φέτος τα ίδια μέτρα με πέρυσι. Το μέτρο με τα δύο άτομα ανά ομπρέλα προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και παρεξηγήσεις μεταξύ επιχειρήσεων – πελατών, καθώς έπρεπε σε μια παρέα των τριών ατόμων να… διαλέξουν τον έναν που θα βρισκόταν σε άλλη ομπρέλα», τόνισε ο Γιάννης Μανδάλης, ιδιοκτήτης beach bar στην Επανομή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top