Μεγάλη Εβδομάδα: Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα - Θα φτάσει τους 35℃

Με ζέστη και άνοδο της θερμοκρασίας οι ημέρες του Πάσχα

Στο βίντεο του Star η πρόγνωση του καιρού για τη Μεγάλη Δευτέρα

Καλός και ζεστός θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με κυριότερο χαρακτηριστικό του τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα που αναμένονται κυρίως τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04) θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04).

Σε τι επίπεδα θα κινείται η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο - πηγή meteo

Όσον αφορά μάλιστα τη θερμοκρασία, σε κάποιες περιοχές, όπως το Ηράκλειο της Κρήτης, από τη Μεγάλη Παρασκευή 30/4 κι έπειτα θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Εβδομάδα: Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Μεγάλη Δευτέρα 26/4/2021

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Μεγάλη Τρίτη  27/4/2021

Αραιές νεφώσεις που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία όμως θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Μεγάλη Τετάρτη 28/4/2021

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα βόρεια 3 με 5, στα νότια 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.

Μεγάλη Πέμπτη 29/4/2021

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Μεγάλη Παρασκευή 30/4/ 2021 και Μεγάλο Σάββατο 1/5/2021

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα
πελάγη 5 τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το Μεγάλο Σάββατο. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top