Ελληνικό #metoo: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από σεναριογράφο

Αφορά σοβαρά περιστατικά σε βάρος γνωστών πρωταγωνιστριών

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνουν νέες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης αυτή τη φορά σε βάρος γνωστού σεναριογράφου.

Τσαρούχας: Κατέθεσε νέο φάκελο με καταγγελίες κατά γνωστού σκηνοθέτη

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Σπυρόπουλος έχει ήδη στη διάθεσή του έναν φάκελο από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται καταγγελίες γυναικών κατά συγκεκριμένου προσώπου. Ο εισαγγελικός λειτουργός καλείται να μελετήσει τα έγγραφα και να τα αποτιμήσει, προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες του.

Κατά τις ίδιες πηγές, από τον φάκελο ξεχωρίζει μία συγκεκριμένη καταγγελία η οποία ενδέχεται να αφορά σε βαρύ αδίκημα που σχετίζεται με προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα, η καταγγέλουσα αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση από τον σεναριογράφο στο σπίτι του.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειες του εισαγγελέα θα πρέπει να είναι τάχιστες, καθώς το περιστατικό εμφανίζεται να έχει χρόνο τέλεσης το 2007, πράγμα που σημαίνει ότι σε λίγο ολοκληρώνεται ο ανώτατος χρόνος παραγραφής των 15 ετών, που αφορά στα κακουργήματα.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top