Εστίαση: Ανοίγει τη Δευτέρα του Πάσχα με τραπεζάκια έξω και αποστάσεις

«Πυρετός» προετοιμασιών για τον ανεφοδιασμό με πρώτες ύλες

Μετά από έξι μήνες, οι επιχειρήσεις εστίασης ανεβάζουν πάλι ρολά στις 3 Μαΐου. Οι επαγγελματίες του κλάδου ετοιμάζονται να βγάλουν... τραπεζάκια έξω και δηλώνουν έτοιμοι να τραβήξουν τον κόσμο από τις πλατείες όπου συνωστίζονται.

Πότε ανοίγουν όλα: Τα τρία βήματα που είπε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμα

Βαθιά ανάσα θα πάρουν εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία και καφετέριες που έχασαν πέρσι από τα ταμεία τους σχεδόν 2,3 δις ευρώ.

Ο καλοκαιρινός καιρός θα είναι σύμμαχος στην επανεκκίνηση της εστίασης αυστηρά σε εξωτερικούς χώρους. Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών θα είναι μεγάλες, ενώ και τα μέτρα αυτοπροστασίας- όπως οι μάσκες- δε θα χαλαρώσουν.  

«Πυρετός» προετοιμασιών για τον ανεφοδιασμό με πρώτες ύλες

Όσοι λειτουργούν τώρα με delivery και take away βρίσκονται σε πιο πλεονεκτική θέση. Οι υπόλοιποι θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες για να στήσουν τα μαγαζιά τους, σύμφωνα με τους νέους κανόνες λειτουργίας αλλά και να γεμίσουν τα ψυγεία και τις αποθήκες τους με τρόφιμα και άλλες πρώτες ύλες. 

Μετά το Πάσχα ζεστό χρήμα στην εστίαση

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει η πλατφόρμα για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης με 330 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι περίπου 35.000 επιχειρήσεις του κλάδου θα πάρουν έως και 100.000 ευρώ επιδότηση για την αγορά αναλώσιμων.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top