Διαδικτυακή συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας σε νέους και παιδιά

Η γραμμή «10306» παρέχει 24 ώρες ψυχολογική υποστήριξη

Μαθήματα εξ αποστάσεως, απουσία εξωσχολικών δραστηριοτήτων, εγκλεισμός στο σπίτι, φόβος, περιορισμός της κινητικότητας είναι κάποιες από τις πολλαπλές επιδράσεις της πανδημίας στην καθημερινότητα αλλά κυρίως στον ψυχισμό των παιδιών και των εφήβων. 

«Η πανδημία εχει επιπτώσεις σε όλους στην κοινωνία αλλά κυρίως στα παιδιά και εφήβους των οποίων η φωνή δεν είναι εύκολο να ακουστεί» είπε ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS και καθηγητής Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Συρίγος.

Τα Παιδικά Χωριά SOS σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσαν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Ένας χρόνος πανδημία: οι επιπτώσεις σε παιδιά και εφήβους».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Δράσεις αφιερωμένες στον Νέλσον Μαντέλα

«Η πανδημία θα τελειώσει. Οι κοινωνίες μας όμως όχι. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να μην επιτρέψουμε να υπάρξει μια χαμένη γενιά. Και ο μόνος τρόπος για να μην χάσει η νέα γενιά τον δρόμο της περνά μέσα από την παιδεία, τη φροντίδα, την αγάπη. Με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο οφείλουμε ως κοινωνίες να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το δικαίωμά τους αυτό κάτω από όλες τις συνθήκες» σημείωσε η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UΝESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Σημαντικές προσωπικότητες και κορυφαίοι επιστήμονες, συζήτησαν για την ψυχο-κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού και τις προκλήσεις που παροσυιάστηκαν, καταλήγοντας πως  κρίνεται απαραίτητη η ανάπτυξη υπηρεσιών και η επένδυση στον τομέα της ψυχικής υγείας.

«Είναι συνδεδεμένη η ψυχική υγεία και με την υγεια τους και είναι απαραίτητη προυπόθεση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδών» τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας.

«Η παιδική προστασία έχει γίνει σημαία του υπουργείου, σημαία της κοινωνικής προστασίας και των υπηρεσιών συνεχίζουμε με όλους του φορείς» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σημαντικά ήταν τα στοιχεία των ερευνών που παρουσιάστηκαν ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τηλεφωνική γραμμή «10306» που παρέχει 24 ώρες ψυχολογική υποστήριξη.

«Χρειάζεται εξατομικευμένη προσέγγιση και αυτή μπορεί να γίνει μέσα από τις κλησεις του 10306» είπε η καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Μαρίνα Οικονόμου. 

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της σημαντικής συζήτησης είχε ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top