Self tests: Τι γίνεται με τις απουσίες σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος

Άνοιξαν σήμερα τα Λύκεια της χώρας

Πίσω στα θρανία οι μαθητές των Λυκείων με σύμμαχο τα self tests

Με όπλο τους τα self tests, μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές τάξεις των Λυκείων. Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που δε θα επιστρέψουν ακόμα επειδή βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

self-test.gov.gr: Πώς διαβάζουμε το αποτέλεσμα του self test

Το ερώτημα που προβληματίζει τους μαθητές είναι το εάν θα πάρουν απουσία σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον ιό. Όπως επισημαίνεται στο self-testing.gov.gr, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self-test, οι απουσίες αυτές δε θα προσμετρώνται με την επίδειξη του αποτελέσματος του επαναληπτικού τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επαναληπτικά τεστ πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, για αυτό και οι δημόσιες δομές λειτουργούν και τις Κυριακές.

Τι γίνεται αν το αποτέλεσμα βγει θετικό

Εφόσον το τεστ βγει θετικό, οι μαθητές θα πρέπει να εκδώσουν σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος.

Πρέπει να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα.

Self test: Για ποιους είναι υποχρεωτικά - Πότε θα είναι διαθέσιμα για όλους

Αν και ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση αυτή, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top