Μεταδίδεται ο κορωνοϊός εάν εμβολιαστείς;

Τι λέει ο καθηγητής υγείας Ηλ. Μόσιαλος σε συνέντευξή του

Ακούστε απόσπασμα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Ηλίας Μόσιαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό SKAI 100.3 και το οποίο αναφέρεται στο εάν μεταδίδουν τον κορωνοϊό οι εμβολιασμένοι

Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τους εμβολιασμούς που μας έρχονται από την Βρετανία, σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και όπως λέει ο ίδιος τα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός θανάτων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ. 

Μόσιαλος: «Το εμβόλιο της Pfizer παρέχει προστασία για τουλάχιστον 6 μήνες»

Μεταδίδεται ο ιός εάν εμβολιαστείς; 

Όπως ο ίδιος επισήμανε με τον εμβολιασμό ο οργανισμός αποκτά ανοσία, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο ιός θα επιτίθεται αλλά δεν θα αναπτύσσει έντονα συμπτώματα, δεν θα «χτυπήσει» τα όργανα του ανθρώπου, ωστόσο ένα μικρό ποσοστό μπορεί να μεταφερθεί στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα με αποτέλεσμα εάν βήξει το άτομο ή μιλήσει αυτή η ποσότητα ιού να μεταφερθεί. 

Ο κος Μόσιαλος αναφέρθηκε σε μελέτες και είπε ότι τα εμβόλια τα οποία βρίσκονται αυτή την στιγμή σε κυκλοφορία περιορίζουν σε ποσοστό έως και 90% την μετάδοση αυτή, ωστόσο ένας στους δέκα μπορεί ακόμα να μεταδίδει. 

Τι συμβαίνει με τις θρομβώσεις;

Όσον αφορά τις θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca ο καθηγητής Μόσιαλος αναφέρθηκε στην Αγγλία όπου υπήρξαν 30 σοβαρές περιπτώσεις θρομβώσεων εκ των οποίων και εφτά θάνατοι σε περίπου 18 εκατ. εμβολιασμένους.

Ωστόσο οι υγειονομικές αρχές της χώρες δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει εάν οι θρομβώσεις και οι θάνατοι οφείλονται αποκλειστικά στο εμβόλιο. 

Πότε αναμένεται κάμψη της επιδημίας στην Ελλάδα;

Μιλώντας για την χώρα μας ο κος Μόσιαλος είπε ότι κάμψη της επιδημίας θα δούμε μετά τα μέσα Απριλίου ενώ λίγο αργότερα θα μειωθούν οι νοσηλείες και αργότερα οι θάνατοι.

Μόσιαλος: Δεν κινδυνεύουν οι έγκυες από τον εμβολιασμό για Covid-19

Ενώ αναφερόμενος στα σχολεία είπε ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα για τα μεγάλα παιδιά  ώστε να κάνουν τα «γρήγορα τεστ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top