Ραντεβού εμβολιασμού: Με ένα ευρώ θα αμείβονται οι φαρμακοποιοί

Το ποσό θα καταβάλλεται από το κράτος- Τι προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση

Τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών στο σενάριο να διενεργούνται τα self-tests στα φαρμακεία είχε εκφράσει στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος

Με ένα ευρώ πλέον ΦΠΑ θα αμείβονται οι φαρμακοποιοί για κάθε ραντεβού εμβολιασμού που θα κλείνουν στους πολίτες, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας. Το ποσό θα καταβάλλεται από το κράτος, με την αμοιβή να ξεκινά να υπολογίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι φαρμακοποιοί, εντός των πέντε πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα, θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ, σε ξεχωριστό φάκελο μαζί με την υποβολή των λογαριασμών φαρμάκων, συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους κατά τον προηγούμενο μήνα, μέσω της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του  κορωνοϊού, με διακριτό τιμολόγιο, που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Κορωνοϊός: Τα φαρμακεία θα συμμετάσχουν στον εθνικό εμβολιασμό

Αντίστοιχες καταστάσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων υποβολής. Μαζί με την πρώτη υποβολή από τη δημοσίευση της παρούσας, οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους καθόλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021, μαζί με διακριτό τιμολόγιο, που περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Self-test: «Δε θα μπορεί να διενεργείται στα φαρμακεία»

Η καταβολή της αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς θα λαμβάνει χώρα εντός της προθεσμίας των 60 ημερών από την παραλαβή της συγκεντρωτικής κατάστασης των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top