Συνδρομή ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ- Μόνο 48 έχουν δηλώσει προθυμία ως τώρα

Τα κίνητρα που τους δίνονται

Διακόσιους ιδιώτες γιατρούς ζήτησε ο υπουργός Υγείας να συνδράμουν στο ΕΣΥ, όμως ο αριθμός μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει συμπληρωθεί, παρά τα κίνητρα που δίνονται. 

Τελεσίγραφο Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, 48 ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να ενταχθούν στο ΕΣΥ. Ο ΙΣΑ σε μια προσπάθεια να δηλώσουν συμμετοχή κι άλλοι ιδιώτες αποφάσισε να δώσει κίνητρα, όπως να τους απαλλάξει από την ετήσια συνδρομή για 5 χρόνια.

ΙΣΑ: Δεν υπέχουν ατομική αστική ευθύνη οι γιατροί που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ

Παράλληλα, η νομική υπηρεσία του συλλόγου τους ενημέρωσε πως σε περίπτωση ιατρικού λάθους ή μήνυσης από συγγενείς ασθενούς την ευθύνη δε φέρει ο γιατρός, αλλά το νοσοκομείο. 

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε χθες 200 ιδιώτες με διορία 48 ωρών. Ήδη, η μια μέρα πέρασε, οπότε αν δε συμπληρωθεί ο αριθμός, λογικά θα εφαρμοστεί το μέτρο της επίταξης.

«Έχω κάνει κι εγώ κάλεσμα ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να ανταποκριθούν οι πνευμονολόγοι, οι παθολόγοι, οι αναισθησιολόγοι και οι γενικοί ιατροί στην εθνική αυτή προσπάθεια» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top