Τροχαίο Βουλή: Συγκλονίζει η μάνα του 23χρονου - «Δωρίζουμε τα όργανά του»

Έκκληση της αδερφής του για αυτόπτες μάρτυρες

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 14/3 για το τροχαίο έξω από τη Βουλή.

Σε κρισιμότατη κατάσταση νοσηλεύεται ο 23χρονος αναβάτης μηχανής, ο οποίος παρασύρθηκε από υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας που χρησιμοποιούνταν ως συνοδευτικό όχημα της βουλευτή Ντόρας Μπακογιάννη. Κατά πληροφορίες, ο 23χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Τροχαίο στη Βουλή: Γιατί δε συνελήφθη ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου

Η απόφαση της οικογένειας του Ιάσωνα να γίνει το παιδί τους δωρητής σώματος συγκλονίζει. Η μητέρα του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, είπε πως αύριο θα αρχίσει η διαδικασία για τη δωρεά οργάνων του γιου της. 

Τροχαίο Βουλή: Ενεπλάκη το υπηρεσιακό όχημα της Μπακογιάννη- Τι λέει η ΕΛΑΣ

«Το παιδί μου τελείωσε. Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν λίγη από την ευαισθησία του» 

Η αδελφή του 23χρονου κάνει έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν στην τροχαία. 

«Ένα ταξί που ήταν ακριβώς μπροστά, έφυγε. Ψάχνουμε τον ταξιτζή», ανέφερε. 

τροχαίο στη Βουλή

Στιγμιότυπο από το τροχαίο έξω από τη Βουλή. Eurokinissi

Τροχαίο στη Βουλή: Πώς έγινε το μοιραίο

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο ανήκε στην προσωπική ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν στη Βουλή, για τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών. Όταν το έμαθε, επικοινώνησε αμέσως με την οικογένεια του 23χρονου για να εκφράσει τη συμπαράστασή της. 

Ο Ιάσωνας περνούσε με τη μηχανή του έξω από τη βουλή, επί της Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση το Χίλτον, όταν ξαφνικά τον εμβόλισε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Επισήμων, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε παράνομα να διασχίσει κάθετα το δρόμο, για να μπει στο προαύλιο της Βουλής, χωρίς την παρουσία τροχονόμου, όπως θα έπρεπε να γίνει. 

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επιθετική συμπεριφορά ενός τροχονόμου, προς έναν άλλο οδηγό μηχανής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του σοβαρού τροχαίου. Όταν ο πολίτης ρώτησε αν είναι καλά το παιδί, ο τροχονόμος του είπε να φύγει και του έκανε παρατήρηση για το κράνος.

Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός υπηρεσίας ο οδηγός – Γιατί δε συνελήφθη

Σύμφωνα με την τροχαία, σε βάρος του αστυνομικού που οδηγούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο σχηματίζεται δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία. Παράλληλα διενεργείται Διοικητική έρευνα, ενώ τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού.

Στο ερώτημα γιατί δε συνελήφθη, δόθηκε η εξήγηση ότι το τροχαίο εκείνη τη στιγμή δεν ήταν θανατηφόρο και ο αστυνομικός με βάση σχετική διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παρέμεινε στο σημείο του τροχαίου και δεν ήταν ύποπτος φυγής καθώς ήταν ήδη γνωστά τα στοιχεία του. 


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top