AstraZeneca: «Ναι» στη χορήγηση του εμβολίου στους άνω των 65 ετών

«Πράσινο» φως από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca άνω των 65 ετών η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμώ, Μαρία Θεοδωρίδου.

To «πράσινο» φως για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες άνω των 65 ετών άναψε το βράδυ της Κυριακής η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η πρόεδρός της, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας.

Εμβόλιο AstraZeneca: Θα το κάνουν και στη Γερμανία οι άνω των 65

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκαν τα δεδομένα έρευνας από τη Γερμανία σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου στις συγκεκριμένες ηλικίες. Με βάση αυτά, οι ειδικοί είπαν το «ναι» στο εμβόλιο της AstraZeneca, γεγονός που θα βοηθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα μας το επόμενο διάστημα. Σκοπός της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Μάιο να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες.

Μέρκελ: Αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca δημόσια

Οι μελέτες αρχικά περιλάμβαναν μικρό αριθμό ατόμων άνω των 65 ετών και η Επιτροπή Εμβολιασμού στην Ελλάδα, αποφάσισε τη χορήγηση του εμβολίου από 18 έως 64 ετών. Ωστόσο αυτές οι συστάσεις  τροποποιήθηκαν και σήμερα, έχουν προδημοσιευθεί τρεις μελέτες για την αποτελεσματικότητα σε άτομα άνω των 65 ετών. Το ίδιο θα γίνει και στην χώρα μας, είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Σημείωσε ακόμα, ότι η αποδοχή των εμβολίων είναι ικανοποιητική, αλλά υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν εμβολιάζονται. Ωστόσο, παρουσιάζεται αύξηση στην πρόθεση εμβολιασμού από τον Νοέμβριο είπε, τονίζοντας ότι χρειάζεται κινητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού. 

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη χορήγηση του εμβολίου της AstarZeneca στους άνω των 65 ετών. Ωστόσο, τόσο η Σουηδία, όσο και η Γερμανία, το Βέλγιο και η Γαλλία επέκτειναν τη σύσταση για χρήση του εμβολίου και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top