Διαδικτυακή συζήτηση με επίκεντρο τις γυναίκες στην εποχή της πανδημίας

Την εκδήλωση διοργανώνει το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Tη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 16.00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» διοργανώνει Διεθνή Διαδικτυακή Συζήτηση αφιερωμένη στις δραματικές συνέπειες της πανδημίας στη ζωή των γυναικών.

Με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, ηγετικές γυναικείες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη εξάλειψης των διακρίσεων με βάση το φύλο καθώς και ένα σήμα κινδύνου για τις δυσανάλογα βαριές συνέπειες της πανδημίας για τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με επίκεντρο την θεματική του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021 η οποία είναι αφιερωμένη στην «Γυναικεία Ηγεσία: Επιτυγχάνοντας ένα μέλλον με ισότητα μέσα στην πανδημία», η Διαδικτυακή Συζήτηση έχει ως στόχο να ανοίξει μια συζήτηση γύρω από τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι γυναίκες.

Εκτόξευση της ενδοοικογενειακής βίας, αύξηση των ποσοστών φτώχιας και ανεργίας, θέματα ψυχικής υγείας λόγω της μεγάλης πίεσης, αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις λόγω του κλεισίματος των σχολείων, οι οποίες πολλές φορές πρέπει να συνδυαστούν και με εργασία από το σπίτι, είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες στις ζωές των γυναικών.

Στις θεματικές της Διαδικτυακής Συζήτησης θα φωτιστεί παράλληλα ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν οι γυναίκες στην εποχή της πανδημίας αλλά και στο σχεδιασμό για την «επόμενη ημέρα».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετέχουν (με τη σειρά συμμετοχής τους):

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρώτη Κυρία της Κύπρου Άντρη Αναστασιάδη, η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, η ακτιβίστρια Kerry Kennedy, η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της UNESCO για Κοινωνικά και Ανθρωπιστικά Θέματα Gabriella Ramos, η υφυπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Mona Keijzer, η Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, η οφθαλμίατρος και βραβευθείσα από τον ΟΗΕ με το Βραβείο Nelson Rolihlahla Mandela 2015 Dr. Helena Ndume, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα, η επικεφαλής της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Μυλαίδη Στούμπου, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου, η Αντιπρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννα Λαιμού, η Επίτιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου.

Κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει η Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ Καθηγήτρια Φωτεινή Παζαρτζή με θέμα: «Το έργο των οργάνων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών».

Τις συζητήσεις θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα και Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο παρακάτω λινκ:

https://www.eventora.com/en/Events/women-era-pandemic?c=wvd1

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top