Χαρδαλιάς: Διέταξε έρευνα για κορωνοπάρτι στην Πυροσβεστική

Η απάντηση του Πυροσβεστικού Σώματος

Πυροσβεστική

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, διέταξε άμεση έρευνα στην Πυροσβεστική μετά από δημοσίευμα που αναφέρει ότι έγινε κορωνοπάρτι μέσα στο Αρχηγείο. Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι υπήρξε κρούσμα στην Πυροσβεστική, ωστόσο δήλωσε άγνοια για το εν λόγω περιστατικό.

Παρέμβαση Εισαγγελίας για το κορωνοπάρτι στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του newsbomb.gr, το κορωνοπάρτι έγινε τον Φεβρουάριο στο Αρχηγείο με αφορμή την ονομαστική εορτή του διεθυντή ενός από τα τμήματα. Στο παράνομο πάρτι παρευρέθηκαν 25 άτομα χωρίς να τηρούνται μέτρα και αποστάσεις.

Μετά από 10 ημέρες, ένας από τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τότε ενημερώθηκε ο κ. Χαρδαλιάς και το συγκεκριμένο άτομο επέστρεψε στο σπίτι του. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, όσοι είχαν βρεθεί στο πάρτι, έκαναν rapid tests εκ των οποίων 10 βγήαν θετικά στον ιό.

Η απάντηση της Πυροσβεστικής

«Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα σχετικά με «κορωνοπάρτυ» στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνονται τα κάτωθι:

1. Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε «κορωνοπάρτυ» ή οποιαδήποτε συγκέντρωση ατόμων πέραν του προβλεπόμενου αριθμού σε χώρο του Α.Π.Σ κατ’ εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

2. Πρόσφατα δηλώθηκε από πυροσβεστικό υπάλληλο του Α.Π.Σ. ότι συγγενικό του πρόσωπο διαγνώστηκε θετικό στον Covid-19, το οποίο και νόσησε. Άμεσα, το προσωπικό του γραφείου στο οποίο υπηρετεί τέθηκε σε καραντίνα και πραγματοποιήθηκαν 17 rapid tests στο ιατρείο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όλα ήταν αρνητικά.

3. Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, διατάχθηκε άμεση έρευνα και ανετέθη στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

4. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top