Θεσσαλονίκη: Πάνω από 20 άτομα εμβολιάστηκαν εκτός λίστας σε ιδρύματα

Είναι ηλικίας 40 ετών και άνω

Νέες καταγγελίες βγαίνουν στο φως σχετικά με εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό που γίνονταν παράνομα σε άτομα εκτός λίστας σε ιδρύματα στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αφορούν δύο ιδρύματα, όπου εμβολιάστηκαν 24 άτομα -από 40 ετών και άνω- που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά, με τελευταία ημερομηνία εμβολιασμού την 16η Φεβρουαρίου.

Κέρκυρα: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη σειρά στους εμβολιασμούς

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του MEGA, τα συγκεκριμένα άτομα ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον ανθρώπων του ιδρύματος.

Και τα δύο ιδρύματα ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Βίκυ Νάκου, μιλώντας στο MEGA, εξήγησε ότι την ευθύνη για τους εμβολιασμούς έχει ο ΕΟΔΥ.

«Εμείς κάναμε τη διαδικασία που αφορά στις λίστες από τα τέλη Δεκεμβρίου και δώσαμε όλους εκείνους που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Περιθαλπόμενους και εργαζόμενους. Το κέντρο φιλοξενεί περίπου 700 ανθρώπους. Κάναμε όλο το συντονισμό, η διαδικασία ολοκληρώθηκε τέλος Δεκεμβρίου. Η διαδικασία του εμβολιασμού ανήκει στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση που συζητάμε, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο ΕΟΔΥ διαπίστωσε ότι υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια, παρότρυνε τους γιατρούς να δουν αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που επιθυμούν να κάνουν τα εμβόλια», είπε η κ. Νάκου.

Τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς αναμένεται να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα για να ερευνηθεί η υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί σε νοσοκομείο της Κέρκυρας και σε γηροκομείο στον Βόλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top