Κέρκυρα: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη σειρά στους εμβολιασμούς

Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις με εμβολιασμούς σε άτομα που δεν προηγούνταν

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την υπόθεση της μη τήρησης σειράς προτεραιότητας των εμβολιασμών στην Κέρκυρα.

Η περίπτωση του δημοσιογράφου δεν είναι η μοναδική, καθώς υπάρχουν και άλλα πρόσωπα της κερκυραϊκής κοινωνίας που εμβολιάστηκαν χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες που προηγούνται. 

Κέρκυρα: Ο υπουργός Υγείας καρατόμησε τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας

Πριν από δύο μέρες, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, καρατομήθηκε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, μετά τη θύελλα αντιδράσεων από την αποκάλυψη ότι εμβολιάστηκε χωρίς να είναι στη λίστα προτεραιότητας γνωστός δημοσιογράφος και πρόεδρος του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού του νησιού.

Ο Αλέξανδρος Γαρδικιώτης είχε δηλώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι ενώ ο ίδιος απουσίαζε λόγω ασθένειας, ο γιατρός που είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη των εμβολίων εμβολίασε τον δημοσιογράφο, για να μην πάει χαμένη η τελευταία δόση της ημέρας. Ο γιατρός που έκανε τον εμβολιασμό υποστήριξε επίσης στο Star ότι αναγκάστηκε να καλέσει τον δημοσιογράφο, καθώς η υγειονομική περιφέρεια δεν είχε στείλει λίστα αναπληρωματικών, ενώ ο δημοσιογράφος που είχε ζητήσει να εμβολιαστεί αν περισσέψει κάποια δόση, ζήτησε συγνώμη, σημειώνοντας ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα, εξαιτίας σοβαρής ασθένειας που είχε περάσει στο παρελθόν και του έχει δημιουργήσει ευπάθεια στο αναπνευστικό του σύστημα.

Σημειώνεται ότι σειρά προτεραιότητας για τις δόσεις που περισσεύουν έχουν στρατός και αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top