Κέρκυρα: Ο υπουργός Υγείας καρατόμησε τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας

Παραβίασε την προτεραιοποίηση για τους εμβολιασμούς

Την καρατόμηση του επιστημονικού υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, Αλέξανδρου Γαρδικιώτη, διέταξε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας. 

Ζήτησε μάλιστα από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, ώστε να διερευνηθεί αν τηρήθηκαν τα κριτήρια προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, έγιναν καταγγελίες σε βάρος του κ. Γαρδικιώτη για τη χορήγηση της επιπλέον έκτης δόσης που προκύπτει από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech σε πολίτη που δεν πληρούσε τα κριτήρια. 

Η ΕΔΕ που ζητήθηκε θα διερευνήσει εάν είχε αναζητηθεί άτομο από τις ένοπλες Δυνάμεις ή από τα σώματα ασφαλείας, όπως έχει δοθεί εντολή να γίνεται όταν ακυρώνονται ραντεβού και υπάρχει κίνδυνος να “χαθεί” η δόση του εμβολίου.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας υποστήριξε πως δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο άτομο εκείνη την ημέρα και πως ο ίδιος κάλεσε τον πολίτη – ιδιοκτήτη τοπικού μέσου ενημέρωσης– καθώς γνώριζε την επιθυμία του να εμβολιαστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top