Κορωνοϊός: Καμπανάκι από τον ΠΙΣ για τη σωστή χρήση μάσκας

Τι αναφέρει για τους εμβολιασμούς

Κάποιοι πρωτοτύπησαν και έφτιαξαν μάσκα... πορτοφόλι. Βίντεο από την εκπομπή «Στην φωλιά των ΚουΚου» (15/02)

Την προσοχή των πολιτών για σωστή χρήση της μάσκας εφιστά ο Πανελλήνιος Ιατρικό Σύλλογος (ΠΙΣ), την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Τι ισχύει για τη διπλή μάσκα και πώς θα καταλάβουμε αν εφαρμόζει καλά

Με αφορμή τις συζητήσεις για τη χρήση διπλής μάσκας, ο ΠΙΣ υπενθυμίζει ότι η μάσκα αποτελεί ένα από τα βασικότερα «όπλα» που διαθέτουμε σήμερα για να καταπολεμήσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα άμεσα.

Κορωνοϊός: Αναλυτικές οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας από τον ΕΟΔΥ

Γι’ αυτό και η μάσκα θα πρέπει να τοποθετείται σωστά, ώστε να έχει καλή εφαρμογή και να προστατεύει από μία πιθανή λοίμωξη από τον ιό, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις επίσημες αρχές.

Τι αναφέρει για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) υπογραμμίζει ότι στην περίοδο που διανύουμε υπάρχει αντίστοιχη αναγκαιότητα για άντληση πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό αποκλειστικά από τις υπεύθυνες πηγές ή σε ατομικό επίπεδο από τον ιατρό που παρακολουθεί έναν ασθενή.

Ο ΠΙΣ τονίζει για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ότι θα πρέπει να απομονωθούν οι όποιες ανεύθυνες συμβουλές δίνονται από άτομα που δεν σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο ειδικό πρόβλημα υγείας μπορούν να απευθυνθούν για οδηγίες στον ιατρό τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top