Κορωνοϊός: Αποδίδουν τα μέτρα - Σταθεροποίηση στο ΕΣΥ

Απομακρύνεται το σενάριο παράτασης του lockdown στην Αττική

Συνεχίζεται η προσπάθεια για να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα επιδημιολογικά στοιχεία καταγράφονται θετικά και όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε σε μία σταθεροποίηση, αν και σε υψηλά επίπεδα στο λεκανοπέδιο.

Το σενάριο παράτασης του lockdown στην Αττική φαίνεται πως απομακρύνεται. Λιγότερες ήταν χθες, Τετάρτη, οι εισαγωγές από τα εξιτήρια στα νοσοκομεία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, 181 ήταν οι νέοι ασθενείς ενώ 199 πήραν εξιτήριο.

Χάρτης ECDC για κορωνοϊό: Τέλος οι «πράσινες» περιοχές στην Ελλάδα

Στον Ερυθρό Σταυρό, ημέρα εφημερίας, γιατροί και νοσηλευτές περιέγραψαν μια βελτιωμένη κατάσταση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού.

Σε ισχύ ο σχεδιασμός για περισσότερες κλίνες ΜΕΘ Covid

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και βάσει σχεδιασμού, οι κλίνες εντατικής θεραπείας προσαρμόζονται σε covid ή non covid ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. 

Μεγαλύτερη πίεση δέχονται τα νοσοκομεία στην Αττική, με 51 κλίνες ΜΕΘ να είναι κενές στην Αθήνα και 73 στην Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε έναν σταθερό αριθμό εισαγωγής περιστατικών σε κλινικές απλές covid όπως και στις ΜΕΘ. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποδίδουν και προστατεύουμε το εθνικό σύστημα υγείας να προστατεύει τους ασθενείς με covid» είπε ο Γιώργος Μαρίνος, επίκουρος καθηγητής Γενικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

Απομακρύνεται το σενάριο παράτασης του lockdown στην Αττική

Την εκτίμηση πως δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.  

Κορωνοϊός: 1.400 νέα κρούσματα και 27 οι νεκροί στη χώρα

«Δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση. Ελπίζουμε τα αποτελέσματα και η εμπειρία δείχνει ότι ένα τέτοιο lockdown για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε μια καλυτέρευση των αποτελεσμάτων» δήλωσε.

Θεσσαλονίκη: Ουρά χιλιομλετρων για rapid test

Στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες συρρέουν για να υποβληθούν σε rapid test. Στο Δημαρχιακό Μέγαρο η ουρά των κατοίκων έφτανε το πρωί το ένα χιλιόμετρο. 

Αρκετοί μάλιστα έδειχναν εξοικειωμένοι με τη διαδικασία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top