Μεταλλάξεις: Αυξάνονται τα κρούσματα - Πόσα και πού εντοπίστηκαν

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Πιέζεται το ΕΣΥ. Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star στις 18/2.

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμα 269 μολύνσεις της βρετανικής μετάλλαξης οκτώ κρούσματα της νοτιοαφρικάνικης.

Κορωνοϊός: 1.400 νέα κρούσματα και 27 οι νεκροί στη χώρα

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Βοιωτίας.

κρούσματα μετάλλαξης

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 764 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 15 της νοτιοαφρικανικής.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα κατέγραψαν Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

κρούσματα μετάλλαξης χάρτης

Κρούσματα μετάλλαξης: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 454 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 07Ιανουαρίου 2021 έως και 9 Φεβρουαρίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Βοιωτίας. 

Στο σύνολο των δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 281 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern).

Από τα 281 στελέχη τα 269 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (VariantVOC_202012) ενώ 8 στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη LineageB.1.351/South Africa (Variant501V2) (Πίνακας 3). Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 764 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UKlineage (Variant VOC_202012) (Πίνακας 4) και 15 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα. Τα 15 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 11 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 2 από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top