Κορωνοϊός- κρούσματα: Kαζάνι που «βράζει» η Αθήνα

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής

Ρεπορτάζ για τα κρούσματα στην Αττική

Ο ιός σφυροκοπά για τα καλά την Αττική, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel

Το κέντρο της Αθήνας κρατάει τα πρωτεία με 194 κρούσματα. Ακολουθούν τα νότια Προάστια της Αθήνας, με την Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα να «βράζουν». Σταθερά ανεβασμένο ιικό φορτίο παρουσιάζει και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 116 κρούσματα ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και ο Πειραιάς με 101 κρούσματα.  

Κορωνοϊός: 1.222 νέα κρούσματα - 300 διασωληνωμένοι - 26 νεκροί

 «Στην Αττική ο αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα εξακολούθησε να δείχνει σημεία σημαντικής αύξησης σε ποσοστό 20% - 30%, το οποίο ωστόσο είναι σαφώς μικρότερο από το 50% που παρατηρήθηκε την προηγούμενο εβδομάδα», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR o Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος  Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Εμβόλια mRNA: Νέες οδηγίες- Ποιοι μπορούν να κάνουν, οι αντενδείξεις

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, 1222 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 171466 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6103 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Τέλος, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 300 (70.3% άνδρες).

ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτιούν. Από τις 217 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυτή τη στιγμή είναι κενές οι 31.

Την ίδια ώρα, οι χαμηλές θερμοκρασίες έκλεισαν τον κόσμο στα σπίτια. 

Το κύμα κακοκαιρίας αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο των λοιμωξιολόγων, λόγω της ενδοοικογενειακής διασποράς
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top