Κορωνοϊός: Τα λύματα στην Αττική πολύ χειρότερα από ότι στο δεύτερο κύμα

«Δεν πάμε καλά», λέει ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης

«Δυστυχώς δεν πάμε καλά». Τα λόγια του καθηγητή Χημείας, Νίκου Θωμαΐδη, αντικατοπτρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει επιδημιολογικά η χώρα. 

Lockdown: Εξετάζεται πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σχολεία

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ αποκάλυψε ότι η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής είναι πολύ μεγάλη και αποδεικνύει ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι τρομακτική. 

«Έχει γίνει εκτεταμένη πλέον διασπορά στην Αττική και πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Το ιικό φορτίο εξαπλώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα», είπε και εκτίμησε πως η μετάδοση γίνεται από νέους και ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Κορωνοϊός: Τα σενάρια για μετακινήσεις και σχολεία

Ερωτηθείς για το πού οφείλεται η διασπορά του κορωνοϊού, απάντησε πως δεν είναι μόνο ένας παράγοντας, αλλά το σύνολο της συμπεριφοράς μας. 

«Τα λύματα δίνουν πληροφορίες για 7 με 10 μέρες μετά και βάσει των στοιχείων της τελευταίας μέτρησης, που έγινε την περασμένη Τρίτη, αυτό που σίγουρα θα δούμε, θα είναι μία αύξηση», προειδοποίησε.

Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τα σχολεία - Θα επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη

Σε σύγκριση μάλιστα με το δεύτερο κύμα που σάρωσε τη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο τόνισε πως μιλάμε πλέον για μια απότομη αύξηση, μεγαλύτερη και από αυτή που είχε καταγραφεί, λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη κρουσμάτων. 

Lockdown: Το μοντέλο της Γαλλίας εξετάζει η κυβέρνηση

Προειδοποίησε τέλος πως οι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι παραδοσιακά μήνες υπερμετάδοσης ιών, καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top