Lockdown: Το μοντέλο της Γαλλίας εξετάζει η κυβέρνηση

Τι θα είναι κλειστό και τι θα γίνει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Δεν είναι καλά τα δεδομένα που φτάνουν στα χέρια των ειδικών σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού στην Αττική. Όπως μετέδωσε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, μέλη της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας θεωρούν ότι ένα locdown τύπου Μαρτίου με λουκέτο παντού θα βγάλει από τη δύσκολη θέση την πρωτεύουσα, αλλά αυτό το αποκλείει η κυβέρνηση. 

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.100 τα κρούσματα σήμερα - 27 νέοι θάνατοι

Μεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνει η λύση του γαλλικού lockdown με λιανεμπόριο και σχολεία ανοιχτά, αλλά με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6, όχι όμως για την Αττική.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο του γαλλικού lockdown με προσαρμογές στα ελληνικά δεδομένα, στο οποίο αναφέρθηκε μιλώντας στο Star o Έλληνας επιδημιολόγος στο Παρίσι  και μέλος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, Κώστας Ντάντης,  εφόσον εφαρμοστεί θα προβλέπει: 

•    Κλειστά η εστίαση, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα. 
•    Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα σε κάποιες περιοχές. 
•    Ανοιχτά όμως τα σχολεία και τα καταστήματα.

Οι επιστήμονες βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται και αυτό που τους ανησυχεί είναι η επιτάχυνση με την οποία γίνεται η μετάδοση. Είναι λοιπόν η πρώτη φορά που συνεδριάζουν,  όχι για να πουν την Παρασκευή τι θα ανοίξουν αλλά τι θα… κλείσουν.

«Καμπανάκι» Τσιόδρα στη Βουλή για τις μεταλλάξεις: Θα επικρατήσουν παντού! 

Στο τραπέζι βρίσκεται για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως στην Αττική, γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μεγάλο μποτιλιάρισμα.

«ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ... LOCKDOWN ΜΑΡΤΙΟΥ»  

Υπάρχει μια μερίδα επιστημόνων πάντως που υποστηρίζουν την πιο ριζοσπαστική λύση και ακούει στο όνομα  «Lockdown Μαρτίου». Δηλαδή τρεις εβδομάδες λουκέτο παντού για να μπορέσουμε να φτάσουμε όρθιοι στο Πάσχα, όπως λένε  

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Σαρρηγιάννης, Καθηγητής στο ΑΠΘ, η πρόταση  αυτή προβλέπει: 

«Τρεις εβδομάδες όλα κλειστά. Μαγαζιά, σχολεία, όλα. Μόνο τα σούπερ μαρκετ ανοιχτά και περιορισμοί στις μετακινήσεις. Έτσι θα καταφέρουμε να επανέλθουμε και να μη ξεφύγει η κατάσταση. Αλλιώς θα έχουμε χάος.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Τρίτη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι θα ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο απαιτηθεί, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση.     

Κικίλιας στο Star για τον κορωνοϊό: Τα πράγματα δεν πάνε καλά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top