«Καμπανάκι» Τσιόδρα στη Βουλή για τις μεταλλάξεις: Θα επικρατήσουν παντού! 

«Η πανδημία θα τελειώσει με τα εμβόλια» 

«Καμπανάκι» σήμανε για τις μεταλλάξεις ο επικεφαλής της Επιτροπής των Ειδικών για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε για τα καταγγελίες σχετικά με «διπλά βιβλία» στον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού.   

Σωτήρης Τσιόδρας: «Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει»

«Νομίζω ότι θα επικρατήσουν παντού οι μεταλλάξεις» προειδοποίησε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε ότι σήμερα διεξάγονται 30.000 rapid test την ημέρα και ότι η θετικότητα του ιού είναι σε υψηλά επίπεδα, κοντά στο 2.8%.    

«Πάνω από 1% θετικότητα σημαίνει καμπανάκι, δηλαδή τρέξε» ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τα σχετικά γραφήματα στους βουλευτές.   

Ο ίδιος επισήμανε ότι «παραμένουμε στην Ευρώπη σε καλά πλαίσια», αλλά συμπλήρωσε:  «Δε μου λέει τίποτα, εγώ θέλω περισσότερα τεστ και μικρό δείκτη θετικότητας».  

«Η πανδημία θα τελειώσει με τα εμβόλια» 

Όσον αφορά τα εμβόλια ο κ. Τσιόδρας ανέφερε:

«Έχει μεγάλη σημασία να μην δίνουμε λάθος μηνύματα. Τα στατιστικά δεδομένα είναι ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη λοίμωξη, από τις νοσηλείες και τους θανάτους. Το εμβόλιο της Οξφόρδης, με χθεσινή δημοσίευση, μειώνει τη μεταδοτικότητα του ιού κατά 67%. Εγώ πιστεύω ότι με τα εμβόλια θα τελειώσει αυτή η πανδημία. Αρκεί τα εμβόλια να είναι δημόσιο αγαθό, όπως οφείλουν να είναι».

Αρκουμανέας: Δεν υπάρχουν διπλά βιβλία 
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ενημέρωσε την Επιτροπή  ότι  1.000 εργαζόμενοι είναι στις κινητές μονάδες και έχουν κάνει 35.000  αποστολές και 1,5 εκατ. τεστ . 

Αρκουμανέας: Δεν υπάρχει άλλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

Όσον αφορά τα «διπλά βιβλία» ο κ. Αρκουμανέας υποστήριξε: «Είχαμε ηλεκτρονικό σύστημα για να καταγράφουμε τα πάντα στις κινητές μονάδες(παρουσίες προσωπικού, συμβάντα κλπ). Αυτό παρουσιάστηκε από κάποιους ως διπλό βιβλίο. Το σύστημα για τις κινητές μονάδες δεν έχει καμιά σχέση με το εθνικό μητρώο Covid-19. Αυτό το έχει μόνο η ΗΔΙΚΑ». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top