Κορωνοϊός: Σε lockdown οι Αχαρνές

Πού αίρονται και πού παρατείνονται τα μέτρα

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τις «κόκκινες» περιοχές

Σκληρότερα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ στον δήμο Αχαρνών, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου που εμφανίζει η περιοχή.

Την ίδια στιγμή παρατείνονται τα μέτρα κατά της πανδημίας στον Ασπρόπυργο. Άρση του αυστηρού lockdown γίνεται στην Ελευσίνα και την Κοζάνη.

Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ τη Δευτέρα 18/1!

Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ελευσίνας, Κοζάνης (πλην της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου) και Βοΐου -πλην της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας- και τη λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Αχαρνών της Αττικής.

Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές

Στη Δυτική Αττική τα επιπλέον μέτρα αίρονται για τον δήμο Ελευσίνας, όπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί, ενώ για τον δήμο Ασπροπύργου, όπου υπάρχουν 102 ενεργά κρούσματα με 188 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Στον δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα.

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του δήμου Εορδαίας τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή ο δήμος Εορδαίας έχει 104 ενεργά κρούσματα με 196 στενές επαφές, ενώ ο Κρόκος 31 ενεργά κρούσματα σε σύνολο 2.977 κατοίκων και 35 στενές επαφές και η Σιάτιστα 19 ενεργά κρούσματα και 34 στενές επαφές.

Κορωνοϊός: 610 νέα κρούσματα και 34 θάνατοι σε 24 ώρες

Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στο δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας.

Πού αίρονται τα αυστηρά μέτρα

Σχετικά με τις Τοπικές Κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου του δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, την Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης, αλλά και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς στις περιοχές αυτές το επιδημιολογικό φορτίο έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top