Ματίνα Παγώνη: «Τα παιδιά μου αρέσουν να παίζω για λίγο, αλλά μέχρι εκεί»

Η γνωστή παθολόγος μιλά τα παιδιά της χρόνια και τη σχέση με τον σύζυγό της

Μία από τους πολλούς γιατρούς που μας ενημερώνουν καθημερινά για την πανδημία του κορωνοϊού είναι και η Ματίνα Παγώνη, η οποία παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεωνόρας Μελέτη. 

Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή για τον «ωμό» τρόπο που μιλά για τις εξελίξεις της πανδημίας, με δημοφιλέστερη μια δήλωσή της, πριν λίγες μέρες, σε ερώτηση για το αν θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα πιο φυσιολογικό Πάσχα: «Θα θέλατε!» ήταν η απάντηση της. 

Δεν είναι η Ματίνα Παγώνη, είναι ο Τάκης Ζαχαράτος!

Μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στο πως επέλεξε την Ιατρική επιστήμη: «Ήθελα από μικρή να γίνω γιατρός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Άργος, είμαι μοναχοπαίδι και λίγο καλομαθημένη. Ήμουν καλή μαθήτρια πάντα και μου έκαναν όλα τα χατίρια. Μεγάλωσα άνετα, δε μου έλειπε τίποτα για αυτό ίσως και ήμουν κακομαθημένη. Εγώ έδωσα εδώ, μπήκα στην κτηνιατρική, δε μου άρεσε και έφυγα έξω. Επέλεξα την παθολογία γιατί ασχολείσαι σχεδόν με όλες τις άλλες ειδικότητες. Αν δεν ξέρεις παθολογία δεν μπορείς να μάθεις καμία άλλη ειδικότητα».

Η γνωριμία με τον σύζυγό της

H Πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών αναφέρθηκε στην ενασχόλησή της με τον συνδικαλισμό, αλλά και στο πως γνώρισε τον σύζυγό της:«Το κόστος του φόρτου εργασίας σε συνδυασμό με την ενασχόληση με τον συνδικαλισμό είναι μεγάλο. Ο σύζυγος είναι γιατρός και δεν παραπονιέται γιατί γνωρίζει πως είναι να είσαι γιατρός. Είναι παθολόγος. Τα ιατρικά δεν τα συζητάμε ποτέ.Τώρα με την πανδημία λέμε κάποια πράγματα αλλά μέχρι εκεί. Γνωριστήκαμε στη Λήμνο που έκανα το αγροτικό μου, πέρασε κάποιο διάστημα, μετά ήρθαμε στην Αθήνα και παντρευτήκαμε».

Πώς επηρεάζει ο κορωνοϊός τις ερωτικές μας σχέσεις;

Ο λόγος που επέλεξε να μην κάνει παιδιά 

Η δρ. Παγώνη δε δίστασε να αναφερθεί και στον λόγο που επέλεξε να μην αποκτήσει παιδιά μαζί με τον σύζυγό της: «Δεν έχω παιδιά. Έχω κάνει τις επιλογές μου. Τα παιδιά μου αρέσουν να παίζω για λίγο, αλλά μέχρι εκεί. Γιατί να πω ψέματα; Είχα σκεφτεί ότι όταν κάνεις ένα παιδί να αφοσιωθείς σε αυτό και δεν είναι εύκολο να δουλεύεις δέκα ώρες και να γυρνάς το βράδυ στο σπίτι ,γιατί δεν έχει και κανένα νόημα να το μεγαλώσουν οι παππούδες ή κάποιος άλλος. Αλλά αυτό πιστεύω εγώ μπορεί να είναι και λάθος».

Lockdown: Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο σε όλη την Ελλάδα


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top