Αποκάλυψη Star: Ποιοι εμβολιάζονται στη Φάση 1 - Πότε ξεκινά η Φάση 2

260 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα

Η αυλαία μιας δύσκολης χρονιάς πέφτει σε λίγα 24ωρα, συμπίπτοντας με την αρχή του τέλους της πανδημίας που σημάδεψε τον πλανήτη. Η τελευταία εβδομάδα του 2020 αρχίζει με εμβολιασμούς στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας αλλά και της περιφέρειας. Το κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Star αποκάλυψε πότε και πώς θα μπει η χώρα στη δεύτερη φάση του εμβολιασμού.

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών

Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στη Φάση 1 του εμβολιασμού.

Πρώτοι εμβολιάζονται:
-υγειονομικοί
-γηροκομεία
-και προνοιακές δομές. 

Ήδη δηλώνει πρόθυμο να εμβολιαστεί το 75% των γιατρών, το 55-60% των νοσηλευτών και το 45-50% του διοικητικού προσωπικού. 

Ποιοι Υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι εμβολιάζονται τις επόμενες ημέρες

Η Φάση 2 του εμβολιασμού θα ξεκινήσει περίπου στις 20 Ιανουαρίου. Τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr και τότε θα μπορεί ο πολίτης να κλείνει ραντεβού για το εμβόλιό του είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε πηγαίνοντας σε φαρμακεία ή ΚΕΠ. 

Επίσης, εκείνη την περίοδο όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα αρχίσουν να παίρνουν μηνύματα για το ραντεβού τους. 

Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περίπου 260 άνθρωποι. Κανείς εξ αυτών δεν είχε παρενέργειες. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, η ΠτΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Τέλος, σήμερα ξεκίνησε η διανομή της «ελπίδας» στα μεγαλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top