Κορωνοϊός: Τα ψυγεία που θα φυλάσσεται το εμβόλιο της Pfizer

Οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου

Έφτασαν ήδη στην Ελλάδα τα ψυγεία που θα αποθηκεύσουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTech, το οποίο αναμένεται να έλθει στις 26 Δεκεμβρίου στη χώρα.

Κορωνοϊός: Ποια είναι η στάση των Ελλήνων απέναντι στον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.

Τα ψυγεία όπου θα συντηρείται το εμβόλιο του κορωνοϊού / Eurokinissi

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη. Τα ψυγεία τα οποία φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία χωρούν 80.000 δόσεις εμβολίου σε θερμοκρασία -70 ° Κελσίου.

Αύριο, Δευτέρα, η ενημέρωση για τα εμβόλια

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο και κάθε Δευτέρα ξεκινά η ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα, ενώ τίθεται και σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους θέλουν να κάνουν αίτηση δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό. 

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός μέσω των μηνυμάτων για τον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τα άτομα άνω των 85 ετών, ενώ θα υπάρξει μέριμνα να εμβολιαστούν και όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top