Λέσβος: Σε διαθεσιμότητα τρεις συνοριοφύλακες για άσκηση βίας

Φέρονται να συμπεριφέρθηκαν με βίαιο τρόπο σε μετανάστες

Τρεις συνοριακοί φύλακες και ένας αστυνομικός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από βίντεο, το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο και τους απεικονίζει να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο.

Στο βίντεο ο ένας από τους δύο μετανάστες είναι στην άκρη του δρόμου και  από πάνω του οι συνοριοφύλακες και ο αστυφύλακας τον έχουν ακινητοποιήσει και φαίνεται να τον χτυπούν.

Εκείνος προσπαθεί να αντισταθεί και φαίνεται να τινάζει τα πόδια του. Υπάρχει μάλιστα και δεύτερος μετανάστης, στον οποίο έχουν περάσει ήδη χειροπέδες και τον απομακρύνει ο αστυνομικός  κλωτσώντας τον. 

Στη συνέχεια ο μετανάστης που είναι πεσμένος στο έδαφος σηκώνεται και προσπαθεί όπως φαίνεται να φύγει. Τον χτυπούν και πάλι, τον ακινητοποιούν και καταφέρνουν να του περάσουν χειροπέδες 

Από την πλευρά τους οι συνοριοφύλακες ισχυρίζονται ότι ο ένας από τους δύο μετανάστες ήταν μεθυσμένος σε σημείο που δεν μπορούσαν να τον συνεφέρουν και αντιστεκόταν στον έλεγχο. Προηγουμένως είχαν δεχτεί, όπως λένε, καταγγελία ότι και οι δύο προκαλούσαν ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα 

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top