Ληστεία σε θυρίδες στο Νέο Ψυχικο: «Έτσι ανακάλυψα ότι την άδειασαν»

Τι λέει στο Star ένα από τα θύματα

Στις αρχές θα καταθέσουν το Σάββατο, οι δύο από τις τέσσερις κυρίες που βρήκαν άδειες τις θυρίδες τους, σε μεγάλη τράπεζα στο Νέο Ψυχικό. Οι δράστες γνώριζαν, ότι μέσα στις θυρίδες υπήρχαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. 

«Ριφιφί» σε θυρίδες στο Νέο Ψυχικό - Πού στρέφεται το ενδιαφέρον των αρχών

Θύμα κλοπής «πως ανακάλυψα πρώτη ότι άδειασαν τις θυρίδες»

Η πρώτη που ανακάλυψε την κλοπή, είναι μια γυναίκα επιχειρηματίας και εξηγεί στο Star, το σοκ που έπαθε όταν βρήκε τη θυρίδα άδεια. 
«Πήγα στη θυρίδα μου στις 13 Νοεμβρίου.Βρήκα τα κουτιά από τα κοσμήματα άδεια, ενώ έλειπαν και χρήματα. Ειδοποίησα την τράπεζα.

Οι υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι. Ενημέρωσα την αστυνομία και υπέβαλλα μήνυση. Είχα να πάω να δω τη θυρίδα μου, από τον περασμένο Αύγουστο». 

Καταθέτουν το Σάββατο οι δύο από τις τέσσερις κυρίες 

Οι δύο από τις τέσσερις κυρίες θα δώσουν το Σάββατο στις αρχές, λεπτομέρειες για το τι περιείχαν οι θυρίδες.Κυρίως για τα κοσμήματα.
Μόνο σε μία θυρίδα γυναίκας επιχειρηματία, η αξία των κοσμημάτων υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όλες οι κυρίες της κοσμικής και επιχειρηματικής Αθήνας, φύλαγαν τα πανάκριβα κοσμήματα τους μέσα στις θυρίδες.

Οι  θυρίδες είχαν μοναδικά κομμάτια κοσμημάτων 

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος κάτοχων θυρίδων, είπε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star: «οι δυο θυρίδες είχαν μοναδικά κομμάτια κοσμημάτων, ειδικά η μια οικογένεια που δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα και τον Παναμά, τα κοσμήματα ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Πιθανώς μετά το Σάββατο να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

Στο κέντρο της αίθουσας οι τέσσερις θυρίδες 

Οι τέσσερις θυρίδες ντουλάπια που παραβιάστηκαν ήταν στο κέντρο της αίθουσας, όπου βρίσκονται όλες οι θυρίδες και όχι τοποθετημένες σε τοίχο. Είναι σε ξεχωριστή θέση λόγω του ότι είναι μεγάλες σε χωρητικότητα. Συνολικά το συγκεκριμένο κατάστημα έχει 1500 θυρίδες.

Η επιλογή των τεσσάρων φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία και δεν αποκλείεται οι δράστες να είχαν τοποθετήσει ακόμα και καταγραφικό σε εικονική θυρίδα που είχαν νοικιάσει.

Αποκάλυψη Star: Αυτό είναι το περιεχόμενο των θυρίδων που έκανε «φτερά»

Είχαν τοποθετήσει οι δράστες κρυφές κάμερες;

Ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, είπε: «Εύκολο είναι να βάλει μια κρυφή κάμερα, έχετε την εντύπωση ότι ο υπάλληλος, θα καθίσει να ελέγξει αν υπάρχει κάμερα ; μιλάμε για κάμερες, ψείρες, οι οποίες γράφουν πεντακάθαρα». 


Με κλειδιά πασπαρτού ανοίχτηκαν οι θυρίδες 

Οι θυρίδες πιθανότατα ανοίχτηκαν με κλειδιά πασπαρτού, για αυτό και δεν έγιναν αντιληπτοί. Το ερώτημα είναι πότε έγινε η ληστεία, δεδομένου ότι οι θυρίδες από τις κατόχους δεν ελέγχονται κάθε ημέρα. Η μια από τις τέσσερις κυρίες μάλιστα, είχε να επισκεφθεί την θυρίδα της, από τον περασμένο χειμώνα.

Οι τέσσερις κυρίες θα δώσουν αναλυτική λίστα με τα κοσμήματα τους. Αν επιχειρήσει κάποιος από τους δράστες, να πουλήσει κάποια από αυτά θα εντοπιστεί και έτσι θα λυθεί το μυστήριο .

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top