Θεσσαλονίκη: Έπαιξαν μουσική για ασθενείς με κορωνοϊό στο «Παπανικολάου»

Τι έδειξαν τα λύματα στην πόλη

Μουσική και μηνύματα αισιοδοξίας γέμισε το απόγευμα της Τετάρτης ο προαύλιος χώρος του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα rapid test του ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα - Η λίστα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Λευκή Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μια ομάδα νέων ανθρώπων άφησαν για λίγο στην άκρη τα στηθοσκόπια και τις ιατρικές ρόμπες τους και έπαιξαν αγαπημένα τραγούδια για τους ασθενείς που δίνουν την προσωπική τους μάχη ενάντια στην πανδημία.

Κρούσματα σήμερα: Πού εντοπίζονται - «Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα

Σκοπός αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας ήταν να εμψυχώσουν τους ασθενείς αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν μέσα στο νοσοκομείο, μακριά από τους αγαπημένους τους.

Τι έδειξαν τα λύματα για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το σχετικό ρεπορτάζ.

Σημαντική επιβράδυνση παρουσίασε την τελευταία εβδομάδα ο ρυθμός μείωσης της συγκέντρωσης του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Ο πολυπαραμετρικός περιβαλλοντικός εξορθολογισμός των μετρήσεων, που ολοκληρώθηκε σήμερα για τα δείγματα, τα οποία ελήφθησαν από τα λύματα στις 25, 27 και 30/11, δείχνει πως σε σχέση με τον αντίστοιχο υπολογισμό, που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη, το ιικό φορτίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αλλά επιπρόσθετα έχει ανακοπεί η δυναμική μίας ταχείας βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης.

«Μας ανησυχούν τα ευρήματα. Είναι σημαντικά μικρότερος ο ρυθμός ελάττωσης του ιικού φορτίου, από τη στιγμή εκείνη που ξεκίνησε μία αποκλιμάκωση, η οποία πρώτη φορά καταγράφηκε στην ανάλυση δειγμάτων της 18ης Νοεμβρίου και συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες με ρυθμούς μείωσης που έφτασαν έως το 50%. Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως τείνουμε περισσότερο προς μία σταθεροποίηση παρά σε σαφή βελτίωση της εικόνας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επικεφαλής του ερευνητικού έργου, καθ. Νίκος Παπαϊωαννου.

Ερωτηθείς πώς ερμηνεύονται τα ευρήματα αυτά, ο πρύτανης εξήγησε πως η αποκλιμάκωση είναι αργή, ακριβώς επειδή το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, που σημαίνει ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη, τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι πολλά και τα μέτρα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποδώσουν.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top