Πάτρα: Σε επιφυλακή οι αρχές για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα

Χωρίς πιστούς η Θεία Λειτουργία

Σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες οι αρχές στην Πάτρα, προς αποφυγή φαινομένων συνωστισμού, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα. Αντίστοιχα φαινόμενα είχαν σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πριν η συμπρωτεύουσα ενταχθεί πολύ γρήγορα στις «κόκκινες» περιοχές. 

Μητροπολίτης Πατρών: «Μείνετε μέσα - Ο Αγιος Ανδρέας θα είναι σπίτι σας»

Η Θεία Λειτουργία τελείται κεκλεισμένων των θυρών και οι πιστοί έχουν κληθεί να μην παρευρεθούν στην εκκλησία. Ανάμεσά τους και ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που κάλεσε τους πιστούς να μην βγουν από τα σπίτια τους στις 30 Νοεμβρίου. 

Περιπολικό έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, χθες Κυριακή

Περιπολικό έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, χθες Κυριακή/ φωτογραφία Eurokinissi

Αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και ενημερώνουν για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ενόψει του εορτασμού, ενω κορδέλες έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του ναού για την αποτροπή συνωστισμού.

«Συναγερμός» στην κυβέρνηση - Φοβούνται μη γίνει η Πάτρα η νέα Θεσσαλονίκη

Το πάθημα μάς έγινε μάθημα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης επισημαίνοντας ότι υπάρχει συντονισμός όλων των τοπικών αρχών αλλά και της Εκκλησίας, η οποία με ευθύνη συμπεριφέρθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο και γι’ αυτό έγκαιρα προέβη στην έκκληση να γίνουν τα πράγματα όπως γίνονται σήμερα. Ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα συμπεριφερθούν με την αντίστοιχη υπευθυνότητα, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπενθμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κωνσταντίνο Πελετίδη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τονίζοντάς τους την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του Αγίου Ανδρέα.

Είχε επισημάνει μάλιστα, ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Χρυσοχοΐδης από Πάτρα: «Δε θα διακινδυνεύσουμε την ανθρώπινη ζωή»

Έκκληση για 100% συμμόρφωση στα μέτρα, σύμπνοια και αλληλεγγύη έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας.

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών μεταδίδει ζωντανά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Πολιούχο Πατρών, Άγιο Ανδρέα στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/kyQB00D7LlA.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top