Ο Τσόκλης για τον κορωνοϊό: «Θα έσωζα τον γέροντα και όχι το μωρό»

«Το μωρό το θεωρούμε άξιο να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο»

Αίσθηση προκάλεσε για μια ακόμα φορά ο γνωστός εικαστικός Κώστας Τσόκλης σε δηλώσεις του για τον κορωνοϊό

Ο κ. Τσόκλης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Art Week» και σε ερώτηση για το πώς νιώθει με την πανδημία του κορωνοϊού απάντησε:

«Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα 'χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα 'σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…», είπε. 

Μάλιστα πρόσθεσε πως θα προτιμούσε να σώσει τον 84χρονο Πικάσο παρά ένα κορίτσι 17 ετών. 

«Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17»;.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Τσόκλης προκαλεί με τις δηλώσεις του. Και στο παρελθόν είχε γίνει κάτι ανάλογο με δηλώσεις του για παιδόφιλους και βιαστές. 

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Αστυνομία πιάνει τον άνθρωπο που τη βίασε και δεν πιάνει αυτή την ίδια που τον προκαλεί, αφού η φύση τον σπρώχνει να το κάνει αυτό», είχε πει το 2010 κατά τη διάρκεια ντοκιμαντέρ, προκαλώντας τη γενική κατακραυγή στο διαδίκτυο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top