Έλεγχοι - Κορωνοϊός: Πάνω από 1700 παραβάσεις κατέγραψαν οι αρμόδιες αρχές

Για μη χρήση μάσκας, νόμιμη μετακίνηση και αναστολή κανόνων λειτουργίας

Ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star σχετικά με τους ελέγχους που διενεργεί η ελληνική αστυνομία για τον κορωνοϊό

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Πέμπτη 26.11.2020 συνολικά 55.965 ελέγχους και κατέγραψαν 1.749 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Τσουχτερά πρόστιμα στους ελέγχους για τα μέτρα - 577.400€ μόνο τη Δευτέρα

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 352.050€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε επτά (7) επιχειρήσεις 15 ημερών εκάστη.
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (48.402).


Κυριότερες παραβάσεις

1. Μη χρήση μάσκας
2. Μη νόμιμη μετακίνηση
3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Κατανομή των ελέγχων ανά Περιφέρεια - φωτογραφία από Εθνική Αρχή Διαφάνειας


Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

1. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς δεν είχε άδεια λειτουργίας και πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Αττικής.
2. Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. πρόστιμα σε δημόσια εκπαιδευτική δομή συνολικού ύψους 2.700€ (9x300€) για μη χρήση μάσκας από φυσικά πρόσωπα στον εν λόγω χώρο, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και πρόστιμα συνολικού ύψους 900€(3x300€) σε Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μη χρήση μάσκας στον εν λόγω χώρο.
3. Επιβλήθηκε από την Ε.Α.Δ. πρόστιμο ύψους 5.000€ και αναστολή δραστηριότητας της λαϊκής αγοράς για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες λόγω υπέρβασης επιτρεπόμενου ορίου (50%) θέσεων-πάγκων πωλητών σε λαϊκή αγορά, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
4. Σε έλεγχο που διενήργησαν από κοινού η Ε.Α.Δ. και το Σ.ΕΠ.Ε. σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Περιφέρεια Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο 500€ διότι δεκατέσσερις (14)υπάλληλοι ενώ είχαν δηλωθεί να εργάζονται εξ αποστάσεως, διαπιστώθηκε ότι εργαζόντουσαν εντός των γραφείων της εταιρείας. Πέραν του προστίμου στην εταιρεία επιβλήθηκε, επίσης, σε κάθε υπάλληλο πρόστιμο 300€ λόγω παραβίασης του περιορισμού της κυκλοφορίας (14x300€=4.200€).

Πρόστιμα για κορωνοϊό: Πού καταβάλλονται και τι γίνεται εάν δεν πληρώσετε

5. Επιβλήθηκε από την Ε.Α.Δ. πρόστιμο 5.000€, σε επαναληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω μη υποβολής των ασθενών/φιλοξενούμενων σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό εντός των τελευταίων 48 ωρών και αρνητικό test RT-PCR για την εισαγωγή τους.
6. Σε έλεγχο που διενήργησαν από κοινού η Ε.Α.Δ. και το Σ.ΕΠ.Ε. σε ιδιωτική εταιρεία παροχής εργαστηριακών και συμβουλευτικών λύσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιβλήθηκαν τέσσερα (4) πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ (4x300€) σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας.

Πάνω από 3.000 κλήσεις στο τετραψήφιο 1520

Το 1520 δέχτηκε συνολικά  τρείς χιλιάδες τριακόσιες εξήντα τέσσερις (3.364) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top