Ελένη Τοπαλούδη: Δύο χρόνια από τη δολοφονία της- «Αβάσταχτος ο πόνος»

Οι γονείς της μοιράζονται στιγμές, αναμνήσεις και προσωπικά της αντικείμενα

Δύο χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου από τη βάναυση δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, της 21χρονης φοιτήτριας, που έγινε θύμα στα χέρια δύο συνομηλίκων της. Το κορίτσι κακοποιήθηκε και βρήκε φρικτό θάνατο από πνιγμό όταν την πέταξαν από βραχώδη περιοχή στους Πεύκους Λίνδου. Οι δύο δράστες, 21 και 19 ετών τότε, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό και τη δολοφονία της κοπέλας. 

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη

Οι γονείς της, Γιάννης Τοπαλούδης και Κούλα Αρμουτίδου, δε θα ξεπεράσουν ποτέ τον χαμό της. Το σπίτι τους είναι γεμάτο με φωτογραφίες της Ελένης. «Ο χρόνος δε γιατρεύει, μεγαλώνει τον πόνο. Στη θέση που ήρθα εγώ, να μην έρθει καμία μάνα. Να μη βιώσει αυτή την απώλεια του παιδιού της με τρόπο βασανιστικό και βάρβαρο» εξομολογείται η μητέρα της άτυχης Ελένης. 

«Ήταν πολύ σκληρό. Στη σορό της βλέπαμε ένα κορίτσι, το παιδί όλων μας»

Οι αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια και τα προσωπικά αντικείμενα της κόρης τους κρατούν «ζωντανή» την Ελένη. Όλα θυμίζουν Ελένη στο σπίτι της οικογένειας στο Διδυμότειχο. Ούτως ή άλλως η Ελένη ζει μέσα στην καρδιά τους, αν και η φυσική της απουσία είναι πόνος αβάσταχτος. 

Μάνα Τοπαλούδη: Ας μου έφερναν την Ελένη μου ζωντανή και θα τους συγχωρούσα

Ο πατέρας της κοπέλας δείχνει στον Στρατή Λημνιό και την κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» το δημοτικό σχολείο όπου φοίτησε η Ελένη, αλλά και που οι γονείς της εργάζονταν ως εκπαιδευτικοί. «Θα έπρεπε αυτό το κτίριο να βγάζει ευχάριστες αναμνήσεις, όμως δυστυχώς βγάζει πλέον δραματικές αναμνήσεις» περιγράφει ο Γιάννης Τοπαλούδης. «Είναι δύσκολο για έναν γονιό να υπηρετεί εκεί όπου πήγαινε το παιδί του κι έφυγε έτσι άδικα» προσθέτει. 

Το χρονικό της εγκλήματος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου όταν οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου εντόπισαν τη σορό της στην περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου. Για λίγες μέρες η ταυτότητα της παρέμενε άγνωστη, καθώς το μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο που είχαν οι άντρες της αστυνομίας ήταν ένα τατουάζ «τριαντάφυλλο» στο πόδι του θύματος. Οι γονείς της την αναζητούν και αναγνωρίζουν το πτώμα. 

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια κάθειρξη και 15 έτη στους δύο κατηγορούμενους

Μετά από πολλές έρευνες αλλά και ανάλυση video από κάμερες ασφαλείας, οι Αρχές οδηγούνται στους δύο δράστες, τον 22χρονο Ροδίτη και το 20χρονο φίλο του, αλβανικής καταγωγής. Κατά την ανάκρισή τους έπεσαν σε αντιφάσεις. Μέχρι τέλους, στις δικαστικές αίθουσες έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Εν τέλει, καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξης για τον βιασμό και τη φρικτή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top