Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει εν ώρα εφημερίας στα νοσοκομεία της Αθήνας

Νon covid ασθενείς μεταφέρονται ώστε να αδειάσουν κρεβάτια

Με 43 κενά κρεβάτια, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ξεκίνησε η εφημερία για τα νοσοκομεία της Αθήνας. Σε μια υπερπροσπάθεια να αδειάσουν κλίνες, ασθενείς non covid, μεταφέρονται από τα μεγάλα νοσοκομεία στα μικρά. Ο Βαγγέλης Γκούμας με την κάμερα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Star καταγράφει την κατάσταση.

Ξεκίνησαν οι πρώτες διακομιδές ασθενών από τη βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Διαπιστωμένο κρούσμα μια νεαρή 23 ετών. Έχει δύσπνοια, πυρετό και βήχα. Η ασφάλεια του νοσοκομείου Αλεξάνδρα απομακρύνει τους πολίτες. Οι διασώστες πάνω στην αγωνία τους να μεταφέρουν γρήγορα το κρούσμα, ξεχνούν στιγμιαία τα προστατευτικά μέσα.

Η 23χρονη  με covid κατεβαίνει από το ασθενόφορο. Με δυσκολία περπατά.  Μπαίνει στα επείγοντα, ενώ δευτερόλεπτα μετά γίνεται ακόμα μια διακομιδή.
Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ «Αυτήν τη στιγμή στην Αττική μεταφέρουμε 100 περιστατικά πιθανά κρούσματα, εκ των οποίων το 80% θετικό». 

Η μάχη που παρακολουθούμε στην αυτοψία του Βαγγέλη Γκούμα, καταγράφεται και στο Σισμανόγλειο το οποίο ξεκίνησε εφημερία χωρίς κενό κρεβάτι ΜΕΘ.

Άρση lockdown: Ημερομηνίες - κλειδιά για σχολεία και καταστήματα

Ο Ευαγγελισμός. το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων λυγίζει, αλλά δεν υποκύπτει. 32 κρεβάτια  στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας και είναι όλα γεμάτα.Τα χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 80%. Νon covid ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, ώστε να αδειάσουν κρεβάτια.

Οι γιατροί φοβούνται, αγωνιούν αλλά το πείσμα τους, τα νικά όλα.Στην Αθήνα αυτή τη στιγμή οι κενές ΜΕΘ είναι 43, ενω στη Θεσσαλονίκη μόλις 2.Μέχρι χθες στις 10 το βράδυ συνολικά στην εντατική νοσηλεύονταν  607 συνάνθρωποι μας. Οι  νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες ήταν 3.540. Προστέθηκαν ακόμη 455 εισαγωγές. Ενώ τα εξιτήρια ήταν 359.

Ανάμεσα σε αυτούς τους αριθμούς είναι γιατροί  νοσηλευτές και Εκαβίτες.Ο Αποστόλης Δαμκαλής εκτός από διασώστης είναι και ιερέας «Πριν λίγες μέρες πήγα σε ένα περιστατικό με κρίση ήταν θετικός στον covid. Πήγαμε σε τροχαίο και αυτός covid, φεύγω πάω σε παιδικό με ένα παιδί άρρωστο και αυτό με covid, 3 περιστατικά χωρίς διαβίβαση covid, είχαν covid».

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top