Ξεκίνησαν οι πρώτες διακομιδές ασθενών από τη βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

«Χρειαζόμαστε γιατρούς» λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών της Βορείου Ελλάδας που χρειάζονται ΜΕΘ ξεκίνησαν. Τρεις άνδρες έφθασαν στην Αθήνα, αφού το ΕΣΥ σε Δράμα και Καβάλα «γονάτισε». Οι πρώτες εικόνες με τις ειδικές κάψουλες σφίγγουν το στομάχι.  

Κορωνοϊός: Υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η πρώτη αεροδιακομιδή από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Αθήνα  

Στις έξι ακριβώς το ασθενοφόρο που μετέφερε μέσα σε ειδική κάψουλα τον ασθενή από τη Δράμα έφθασε στον Ευαγγελισμό. 
Σχεδόν ταυτόχρονα ένα ακόμη ασθενοφόρο περνούσε την πύλη του νοσοκομείου Αττικόν, με τον δεύτερο ασθενή, ενώ ο τρίτος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.  

Οι τρεις άνδρες ηλικίας 75 και 76 χρόνων νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Δράμας. Η εισαγωγή τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ήταν αναγκαία. Όμως, διαθέσιμο κρεβάτι δεν υπήρχε ούτε στο νοσοκομείο της Καβάλας που απέχει μόλις 40 λεπτά.  

Διακομιδή ασθενoύς στον Ευαγγελισμό μέσα σε ειδική κάψουλα - φωτογραφία Eurokinissi

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: «Τους είχαμε διασωληνωμένους στο χειρουργείο»

Η Παρθένα Κιορτεβέ, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, είπε «Διασωληνώθηκαν και παρέμειναν στο χώρο των χειρουργείων διασωληνωμένοι, υπό την επίβλεψη των αναισθησιολόγων  μέχρι να βρεθεί διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα». 

Κορωνοϊός: 2.018 κρούσματα και 99 θάνατοι σήμερα - 608 οι διασωληνωμένοι

Έτσι αποφασίστηκε η αεροδιακομιδή των ασθενών. Το C-130 απογειώθηκε από την Ελευσίνα.  Κατά τη διάρκεια της πτήσης οι τρεις γιατροί και οι τρεις διασώστες της πτητικής ομάδας του ΕΚΑΒ, έκαναν τις τελευταίες προετοιμασίες στις ειδικές κάψουλες.

Κορωνοϊός: Αριθμοί που τρομάζουν 

Άλλη μία αεροδιακομιδή έγινε το πρωί με ελικόπτερο Super Puma από Πάτμο προς Ρόδο, ενώ χθες ακόμη δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν με C - 130 από το νησί των Ιπποτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top