Σπέτσες: Ο καυγάς ανάμεσα σε δύο φίλους που κατέληξε σε τραγωδία

Για ψευδομάρτυρες έκανε λόγο ο πατέρας του 22χρονου κατηγορούμενου

Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 22χρονος, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε με μαχαίρι τον 26χρονο φίλο του στις Σπέτσες το περασμένο Σάββατο. 

Μυστήριο με τον θάνατο 26χρονου στις Σπέτσες - Τον μαχαίρωσαν στην κοιλιά

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα Πειραιά, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται για γιο καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στο νησί των Σπετσών για να περάσει την καραντίνα. Μάλιστα, εκεί διατηρούσε και μαγαζί εστίασης. Με τον 26χρονο, ο οποίος εργαζόταν σε συνεργείο με μηχανές, γνωρίστηκαν το καλοκαίρι και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις.

Τι φέρεται να είπε ο πατέρας του κατηγορούμενου

Ο πατέρας του 22χρονου, γνωστός πανεπιστημιακός, εμφανίστηκε το πρωί στην εισαγγελία Πειραιά, όπου βρισκόταν ο γιος του.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να δήλωσε, παρόλου που η αστυνομία έκανε λόγο αρχικά για ατύχημα, «εμφανίστηκαν δήθεν μάρτυρες που άρχισαν να λένε πως το παιδί μου κυνηγούσε με όπλα και μαχαίρια τον φίλο του».

«Αυτοί οι μάρτυρες είναι γνωστοί τοξικομανείς και ''βαποράκια'' στο νησί. Αυτό λέει πολλά», συμπλήρωσε.

«Μίλησα την Κυριακή με την αστυνομία και μου είπαν ότι ο γιος μου έχει μια εμπλοκή με ένα τροχαίο. Στη συνέχεια όταν ξαναμίλησα μαζί του, μου είπε ότι θα πάει για  μια κατάθεση στο τμήμα. Εκεί, όμως, τον κράτησαν, ο γιος μου δεν ξέρει τίποτα», φέρεται να είπε.

Ο καυγάς που κατέληξε σε έγκλημα 

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν το Σάββατο από έναν καβγά, ο οποίος πήρε άσχημη τροπή. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να χτυπήσει τον φίλος του με πιστόλι, όμως τελικά τον μαχαίρωσε στην κάτω κοιλιακή χώρα. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, κ. Σπύρο Δημητρίου, ο 26χρονος μετά την επίθεση προσπάθησε να διαφύγει μόνος με τη μηχανή του. Στη διαδρομή, όμως, δεν άντεξε και έπεσε στον δρόμο αιμόφυρτος.

Πώς «ξεσκέπασαν» το έγκλημα οι αρχές 

Στην αρχή, όλοι νόμιζαν πως επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα. Δύο άτομα ενημέρωσαν τις αρχές ότι έγινε ένα τροχαίο και αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον 26χρονο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο μάρτυρες, που ενημέρωσαν την αστυνομία για το τροχαίο, είναι φίλοι του κατηγορούμενου. Μάλιστα, μετά το περιστατικό, άλλαξαν τα λεγόμενά τους και έκαναν λόγο για έναν καυγά ανάμεσα στο θύμα και τον 22χρονο. 

Σε έρευνα που έγινε στη βίλα που διατηρεί η οικογένεια του 22χρονου στις Σπέτσες βρέθηκε ένα πιστόλι, μία καραμπίνα, ένα στιλέτο με λάμε 8 εκατοστών και ένα μαχαίρι μήκους 10 εκατοστών. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top