Για πρώτη φορά Γαλλία και Αραβικά Εμιράτα στην άσκηση «Μέδουσα»

Κοινή άσκηση  Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, ανοιχτά της Αλεξάνδρειας

«Χαστούκι» στον Ερντογάν και στα επεκτατικά του σχέδια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αποτελεί η κοινή άσκηση  Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, με τον κωδικό «Μέδουσα», στην οποία για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν φέτος και δύο «ορκισμένοι» εχθροί της Άγκυρας. 

Αυτός είναι ο στόχος του Ερντογάν πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η πολύ σημαντική και συμβολική αυτή άσκηση διευρύνεται φέτος για πρώτη φορά με τη συμμετοχή της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Δύο πολύ σημαντικών παικτών στη Μεσόγειο που κοντράρουν σε κάθε ευκαιρία τον Ερντογάν.

Κρεσέντο προκλητικότητας από τον Ερντογάν - Νέα navtex για το Oruc Reis

Η «Μέδουσα» που γίνεται φέτος για 10η φορά, θα διεξαχθεί από 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου, ανοιχτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Star, η Γαλλία θα συμμετάσχει με 1 έως 3 πολεμικά πλοία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 2 έως 6 μαχητικά αεροσκάφη Μirage-2000. Τα νούμερα είναι ακόμα ρευστά εξαιτίας της πανδημίας. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πολεμικά πλοία, αεροσκάφη F-16, 1 ιπτάμενο ραντάρ, ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ και 1 Λόχο Πεζοναυτών. Η Κύπρος με ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ειδικές δυνάμεις, ενώ η Αίγυπτος με το γιγαντιαίο ελικοπτεροφόρο που διαθέτει και άλλα πολεμικά πλοία, καθώς και με μαχητικά αεροσκάφη F-16, Rafale και Μirage-2000. 

Την τελευταία φάση της άσκησης θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top