Κορωνοϊός: Όλα δείχνουν παράταση καραντίνας - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Σε τρεις φάσεις η άρση του lockdown

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που αναλύει το αναθεωρημένο σχέδιο για άρση lockdown 

Μπορεί όλοι να ήλπιζαν πως από τις 30 Νοεμβρίου και μετά θα αρθεί το lockdown, ωστόσο μετά τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει μέρα με τη μέρα όλο και πιο μακρινό.

Κορωνοϊός: Πού θα κάνει ο ΕΟΔΥ rapid test σήμερα και αύριο

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν παράταση της καραντίνας η οποία θα συνεχιστεί έως και τα Χριστούγεννα. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη για τις τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά το lockdown και τα μέτρα που θα το συνοδεύουν.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 5 ημέρες τα κρούσματα έφτασαν τα 6.235.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία βράζει από τα κρούσματα κορωνοϊού. Η Θεσσαλονίκη μάλιστα είναι στα κόκκινα, φέροντας υπερπενταπλάσιο ιικό φορτίο συγκριτικά με την Αθήνα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες σε lockdown. Στην Αττική η κατάσταση βελτιώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, δίνοντας ελπίδες για περαιτέρω συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα: Το αναθεωρημένο σχέδιο για άρση lockdown  

Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα – Σε τρεις φάσεις η έξοδος από το lockdown

Σε τρεις φάσεις, όπως έγινε και τον Μάιο, θα βγούμε σταδιακά από το lockdown, σύμφωνα με το αναθεωρημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο,  φυσικά με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν  ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.. Και φυσικά πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μόνο με καθήμενους και όχι τα κέντρα διασκέδασης και τα  κλαμπ. 

Χριστούγεννα θα κάνουμε στον τόπο που μένουμε και πρέπει να ξεχάσουμε τις εκδρομές αφού δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια. 

Τέλος για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα γίνει σύσταση να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9  με 10 ώστε να αποφευχθεί  ο συνωστισμός.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν στα χερσαία σύνορα

Χαρδαλιάς για κορωνοϊό: Δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο

«Δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο» ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε  χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού στη χώρα, όπως και ότι το ενδεχόμενο άρσης του γενικού απαγορευτικού συνιστά συνάρτηση αυτής της κατάστασης.

«Η άρση των lockdown απασχολεί τους πάντες. Με βάση τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει. Σταδιακά και προσεκτικά, με απόλυτο σεβασμό στην επιδημιολογική κατάσταση, θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για άρση του lockdown. Η πρόθεση είναι να πάμε σε σταδιακή άρση. Σε κάθε περίπτωση όλα θα αξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ας μην κάνουμε πίσω όμως στην τήρηση των μέτρων» εξήγησε χθες το απόγευμα ο κ. Χαρδαλιάς.

Να σημειωθεί πως χθες Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.581 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, 519 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 72 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.419 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top