Πολυτεχνείο- ΕΛ.ΑΣ: Δε θα βεβαιωθεί το πρόστιμο στη γυναίκα με το λουλούδι

Τι είπε ο εκπρόσωπος τύπου Θ. Χρονόπουλος για τα χθεσινά επεισόδια

Για τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος. «Η αστυνομία εξάντλησε κάθε όριο ανοχής» υπογράμμισε. 

«Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προβούμε σε κινήσεις που έγιναν. Υπήρχαν αρκετές δυνάμεις στο κέντρο. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» επεσήμανε στο OPEN, σημειώνοντας ότι περίπου 2.000 άτομα προσπάθησαν να επιβάλουν τα δικά τους «πιστεύω» παρά τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό και κάποιοι άλλοι δεν τήρησαν την απαγόρευση.

Πολυτεχνείο: Δακρυγόνα και ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Δύο τραυματίες

Σχετικά με το πρόστιμο των 300 ευρώ που επιβλήθηκε σε γυναίκα που άφησε ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ γνωστοποίησε πως με  προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δε θα βεβαιωθεί το πρόστιμο στη γυναίκα. 

Πολυτεχνείο: Πήγε να αφήσει ένα λουλούδι και πλήρωσε πρόστιμο 300 ευρώ

Αναφορικά με τα επεισόδια στα Προπύλαια, είπε ότι υπήρξαν τρία με τέσσερα περιστατικά στην Πανεπιστημίου και ότι ανώτατος αξιωματικός παρακάλεσε 10 φορές να διαλυθεί η συγκέντρωση, όπως η απόφαση και η κατάσταση της χώρας ορίζουν. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, αντιθέτως υπήρξαν αντεγκλήσεις. «Εξαντλήσαμε κάθε όριο ανοχής και έπρεπε να δράσουμε για να διαλυθεί η συγκέντρωση» σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος. 

Για το συμβάν στα Σεπόλια όπου καταγγέλθηκε αστυνομική βία στον νεαρό αλλά και στην οικογένειά του είπε πως «ένας νεαρός πετούσε πέτρες και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί στο συμβάν».

Πολυτεχνείο: Στο νοσοκομείο πατέρας διαδηλωτή - Στη ΓΑΔΑ γιος και κόρη

Τέλος, για την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και για το ενδεχόμενο να μην έχουν αρθεί τα μέτρα, είπε ότι: «Θα πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να σεβαστούμε την ανθρώπινη ζωή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top