Μπαλάσκας στο Star: Οι αστυνομικοί θα κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει

Δρακόντεια τα μέτρα ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται από σήμερα οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο, ώστε να αποτραπούν συγκεντρώσεις αλλά και καταλήψεις του χώρου ενόψει της επετείου.

Ελεύθεροι οι 91 συλληφθέντες σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη

Για το σχέδιο της αστυνομίας, αλλά και για το ενδεχόμενο να έρθουν οι αστυνομικοί αντιμέτωποι με βουλευτές που δήλωσαν ότι θα παρευρεθούν στην επέτειο του Πολυτεχνείου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Σπύρο Λάμπρου, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τους αρχηγούς των κομμάτων ενημέρωσε ο Χρυσοχοΐδης

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, οι εντολές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σαφείς: «Οποιοδήποτε πολίτης ή βουλευτής προσπαθήσει να κάνει κάτι που αντίκειται στον νόμο, στις εντολές και τις διαταγές, θα προσαχθεί». Επίσης, διευκρίνισε ότι η αστυνομικοί είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε δύσκολη κατάσταση». Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι ανησυχούν για το ενδεχόμενο να «πουλήσουν ορισμένοι πολιτικές στρακαστρούκες, που ο απλός αστυνομικός θα πρέπει να αντιμετωπίσει… Θα μας δυσκολέψουν κάποιοι, αν αναγκαστούμε να προσάγουμε Έλληνες βουλευτές… Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάσκας.

Δρακόντεια τα μέτρα ανήμερα του Πολυτεχνείου

επέτειος Πολυτεχνείου μέτρα

Δείτε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star τα δρακόντεια μέτρα που θα ισχύουν ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Δρακόντεια» αναμένεται να είναι τα μέτρα ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς όσοι επιχειρήσουν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία θα έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο και την αστυνομία που ήδη έχει πάρει θέση στη Στουρνάρη, την  Πατησίων και τους γύρω δρόμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, στις 17 Νοεμβρίου: 

- Στο δρόμο θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ drone θα επιτηρούν από αέρος.

- Θα υπάρχουν μπλόκα στους δρόμους που οδηγούν στο Πολυτεχνείο

- Οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και τα πρόστιμα μη διαπραγματεύσιμα

- Όσοι θα επιχειρήσουν να κάνουν πορεία θα τους γίνει σύσταση 

- Αν επιμείνουν θα υπάρξουν προσαγωγές. 

Κλειστό και το ΑΠΘ στις 16 και 17 νοεμβριου 

Η αστυνομία θα μετατρέψει σε αστακό και τη Θεσσαλονίκη. Ήδη από χθες στατικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου .

Με απόφαση των πρυτανικών αρχών το ΑΠΘ θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top